MODERNA VLADA

TWEETAJTE UŽIVO S RANKOM OSTOJIĆEM Ministra pitajte sve o opasnosti od terorizma u Hrvatskoj, izbjeglicama i Schengenu

Opatija, 080414.U Grand hotelu 4 opatijska cvijeta odrzavaju se tri ministarske konferencije vezane uz granicnu sigurnost, migracije te regionalnu policijsku suradnju. Danas je otvorena konferencija pod nazivom Suvremeni izazovi u regionalnoj policijskoj suradnji, a suorganizirali su ju Ministarstvo unutarnjih poslova RH i ministarstvo pravosudja Svicarske Konfederacije. Konferenciju su otvorili svicarska ministrica pravosudja i unutarnjih poslova Simonetta Sommaruga i Ranko Ostojic, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova.Na fotografiji: Ranko OstojicFoto: Tea Cimas / CROPIX
 Tea Cimaš / CROPIX

Vlada Republike Hrvatske odlučila se malo približiti svojim građanima, pa je tviterašima omogućila sastanak s ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem pod nazivom 'VladaUp' (inačica popularnih okupljanja korisnika društvene mreže Twitter).

Teme 'tweetupa' koji će se održati u utorak u 18 sati bit će izbjeglička kriza, Schengen te opasnost od terorizma. Građani će pitanja Ostojiću, osim uživo u Vladi, moći postaviti i koristeći hashtag #PitajRanka,a bit će osiguran i internet prijenos uživo.

Koliko je novaca Republika Hrvatska potrošila za zbrinjavanje izbjeglica, a koliko je dobila od EU, kakva je budućnost Schengena nakon izbjegličke krize i terorističkih napada u Parizu te postoji li opasnost od terorizma u RH samo su neka od pitanja o kojima će govoriti ministar Ostojić.

S obzirom na to da je u sklopu VladaUp-a predviđeno i neformalno druženje, zainteresiranim tviterašima iz Vlade savjetuju da dođu u Banske dvore do 17:30 sati.

Prijenos VladaUp-a s ministrom Rankom Ostojićem moći ćete pratiti i putem video prijenosa , a svi koji planiraju sudjelovati na tweetupu, dolazak moraju potvrditi OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:29