LEX AP

Tužitelji će odustati od istrage tko je novinaru dao informaciju? Sud će reći što je javni interes i to ćemo čekati godinama?

Dosad smo često svjedočili tome da su mediji objavljivali podatke iz istraga, pa i prije nego što su bile pokrenute

Hrvatsko novinarsko društvo organiziralo je prosvjed protiv tzv. Lex AP, Zakona opasnih namjera, koji zabranjuje izvještavanje o korupciji i svim sličnim nepravilnostima i malverzacijama

 Paun Paunovic/Cropix

Promijenit ćemo Zakon o kaznenom postupku i Kazneni zakon i ovakve situacije da nam stvari iz spisa nekontrolirano, namjerno, politički, selektirano, aranžirano izlaze van i čine političke probleme, to se više neće događati jer će to biti kazneno djelo.

Izrekao je ovo prije nešto manje od godinu dana premijer Andrej Plenković i upregnuo politički mehanizam da tu namjeru i ostvari. S obzirom na to da on za sve ima apsolutno dovoljan broj ruku u Saboru pri svakom glasanju, izvjesno je da će u tome i uspjeti.

Ponovo treba ponoviti i to kako je ta najava uslijedila nakon objave famoznih SMS-ova između Josipe Pleslić ex Rimac i Gabrijele Žalac u kojima se spominje AP. Vrijeme je pokazalo da oni nisu imali nikakav...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 02:23