ŠOKANTNA SNIMKA

Turisti iz Slavonije kamenovani kod Rogoznice: ‘Izvadio je praćku i krenuo nas gađati, a da znate što nam je rekao!‘

‘Na kraju konfliktnog razgovora rekao je više puta da će ubiti našeg psa i da je to ‘American Property‘‘, priča šokirani par za Morski.hr
 /Morski.hr

Upornim objavljivanjem o pravima koja imaju građani na pomorskom dobru, oni drugi, u pravilu oni koji su desetljećima to pomorsko dobro prisvajali, pokazuju pomalo i svoje pravo lice. Valjda pomiješavši značenje i smisao one poznate Isusove izreke, ovi postariji čovjek iz Ražnja kod Rogoznice razumio je valjda: "Tko tebe kruhom, ti njega kamenom!", piše Morski.hr.

- Već na prvom kupanju dobili smo jezikove juhe od starijeg bračnog para što smo na kratko privezali SUP za neoznačenu bovu, odvezali smo se i pokušali zaboraviti neugodne susjede. Međutim sutradan u ranim jutarnjim satima dok nije bilo kupača u moru, spuštali smo se supruga, ja i naš pas, crna stafordica na plažu ispod naše kuće za odmor. U jednom trenu doleti kamen veličine rukometne lopte i sva sreća masi nas za cca pola metra, supruga je prva primijetila srednjovječnog starca koji iz svog dvorišta bira kamen kojim bi nas ganjao - kažu nam Ivan i Nela, šokirani turisti iz Slavonije koji, kako kažu, nisu mogli doći k sebi kad su to doživjeli.

- Upozorili smo ga da to ne radi na što se on oglušio i još odnekuda izvadio kupovnu praćku dobre kvalitete s namjerom da nas gađa. Vidno iznerviran, otišao sam po telefon da snimim događanja i da pozovem policiju. Dok sam razgovarao s policijom, on je nastavio gađati moju suprugu i psa koji su bili, naglašavam na mjestu za kupanje ispod kuće za odmor koju smo uzeli u najam na dva tjedna - opisuje Ivan, a snimku možete pogledati na portalu Morski.hr.

- Po dolasku policije dali smo izjavu uz čvrstu namjeru da podnesem krivičnu prijavu. Nakon razgovora sa mnom, oba djelatnika PU Šibenik su otišli do susjeda na razgovor, a nakon cca 20 min čujemo kako ga upozoravaju da to što radi ne čini jer je to kazneno djelo, te se obojica vraćaju k nama s njegovom isprikom da to više neće raditi jer je bio uvjeren da se psi ne smiju kretati ni kupati u moru, a navodno mu je to u telefonskom razgovoru rekao načelnik općine - priča nam ovaj slavonski turist.

- Sažalili smo se na njegove godine i kažemo policiji da ako bude normalan, nećemo podnijeti kaznenu prijavu protiv njega, što mu je jedan djelatnik prenio. Isti dan poslije podne, neki kupač sveže SUP na bovu podno njihove kuće, a djeda brzo na balkon i ispakira praćku s namjerom da gađa kupača s balkona. Snimam telefonom događaj, ali supruga mi prilazi i on na žalost primjeti da ga snimam, pa odustane od svoje namjere.

Na kraju konfliktnog razgovora tog dana, rekao je više puta da će ubiti našeg psa i da je to "American Property". Dok smo mi u Slavoniji krvarili za vrijeme Domovinskog rata, on je zgrtao bogatstvo u tuđini i sad drsko tvrdi da je to Amerika i sve ispod njegove kuće njegov "property", iako je to javno pomorsko dobro koje je taj dragi bračni par devlastirao ilegalnog betonažom - kaže ogorčeno ovaj čovjek.

- Dobili smo podršku susjeda i saznali za još cca sedam sličnih događaja, a vrhunac priče je da je rekao susjedima da je policija bila i nama napisala kazne. Konstantno nas snima mobitelom i narušava naše pravo na privatnost. Ako vam se priča čini interesantna mi bi rado da se zna za nju. Ne bi me čudilo da se još ljudi javi sa sličnom pričom istih aktera. U prilog Vam šaljem snimke mobitela iz tog incidenta - prepričava nam Ivan ovu jezivu priču, kakve zasigurno nitko normalan ne želi na Jadranu, piše Morski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:21