RADIKALNE PORUKE

Tromblon: Ako Tihomir Purda bude izručen Srbiji, državni vrh RH više neće moći u Vukovar

Takvu odluku dan ranije donijela je Udruga ratnika hrvatskog obrambenog rata (URHOR). Janjić dodaje kako će 'to i fizički spriječiti ako treba'

VUKOVAR - Ukoliko Tihomir Purda iz pritvora u BiH bude izručen Srbiji smatrat ćemo direktno odgovornima institucije hrvatske vlasti - rekao je u petak vukovarski branitelj Petar Janjić Tromblon. Tromblon kaže da je takvu odluku dan ranije donijela Udruga ratnika hrvatskog obrambenog rata (URHOR) kojoj je na čelu i koja, kako tvrdi, ima 2.913 članova u Hrvatskoj i BiH.

- U slučaju izručenja Purde, zbog kršenja zakona i neobrane časti Domovinskog rata i hrvatskih branitelja nećemo dozvoliti ulazak nijednog člana državnog vrha, od Vlade i Ureda predsjednika do saborskih izaslanstva, u časni grad Vukovar - izjavio je Petar Janjić, dodajući kako će „to i fizički spriječiti ako treba“.

Tromblon kaže i kako u URHOR-u drže da je nedopustiva “kompromitacija hrvatskog obrambenog rata“. -To više ne možemo tolerirati - rekao je Tromblon.

Predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih konc logora (HDLSKL) Danijel Rehak nije komentirao stavove URHOR-a, no istaknuo je želju da se situacija nastala oko „slučaja Purda“ rješava prema hrvatskim zakonima i Ustavu RH.

Inače, u Vukovaru je u subotu za 12,05 sati najavljen javni prosvjed u organizaciji Koordinacije stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara. Kako je najavljeno, riječ je o prosvjednom skupu potpore hrvatskim braniteljima osumnjičenima u Srbiji „za navodno počinjenje ratnih zločina“.

Očekuje se i dolazak ratnih zapovjednika obrane Vukovara 1991. godine, Mile Dedakovića i Branka Borkovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 13:23