VAŽNI PROJEKT POD UPITNIKOM

TRESE LI SE VLADA ZBOG MONETIZACIJE? 'Ne možemo mijenjati stavove od danas do sutra'

Varazdin, 260612.Ministar poduzetnistva Gordan Maras posjetio je Ivanec i tom prilikom obisao gradiliste buduce tvornice za proizvodnju elektromotora, generatora i transformatora HEW Ivanec d.o.o. u Poduzetnickoj zoni Ivanec.Na slici: ministar Maras.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Željko Hajdinjak / CROPIX

ZAGREB - Hrvatska Vlada ne trese se zbog monetizacije, ima svoje odluke koje je donijela i koje priprema, a kao odgovorno tijelo, koje brine o dobrobiti zemlje, ne može mijenjati svoj stav i odluke do danas do sutra, izjavio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Na upite novinara nakon današnjeg predstavljanja rezultata programa bespovratnih potpora njegovog ministarstva Poduzetnički impuls, Maras je kazao da je stav Vlade oko monetizacije u ovom trenutku identičan i vrlo jasan.

Istaknuo je i da je u ovom trenutku za pitanje monetizacije posebno zanimljivo što mirovinski fondovi razgovaraju s najvećim bankarskim kućama svijeta za investiranje u hrvatske autoceste.

To je također novac hrvatskih građana, i ako nije interes da naši mirovinski fondovi budu dio te priče jer građani uplaćuju u te fondove, onda, kako kaže, ne zna što je dio priče.

Kada se govori 'ne damo naše autoceste' Maras se pita od koga to ne damo, dodajući da se ceste ne prodaju, nego daju u koncesiju, a vlasnici tih koncesija će nakon 30 godina opet biti građani kroz mirovinske fondove i njima će se isplaćivati efikasnije mirovine i, kako kaže, zarada koja će se ostvarivati na autocestama.

Sve parole stoga koje prate skupljanje potpisa za referendum za autoceste drži neistinitima.

Na pitanje novinara jesu li svi u Vladi složni oko monetizacije, s obzirom na izjave ministrice Vesne Pusić da to baš i nije tako sigurno i da treba poštivati volju građana, ministar Maras je kazao da se volja građana uvijek mora poštivati i da to nije upitno.

Misli da je stav ministrice Pusić kao jedne, kako je kazao, ozbiljne političarke isti kao jučer i da se ne može mijenjati zbog nekih kampanja, dva-tri novinska napisa i sličnog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 03:23