NAJAVA

TOMISLAV PANENIĆ IZ MOSTA 'Smanjit ćemo plaće u Saboru, a ja ću se odreći plaće načelnika'

 Dragan Matić/CROPIX

Jedna od prvih stvari koju će Most staviti na dnevni red Vlade je smanjenje materijalnih privilegija saborskih zastupnika, najavio je jučer Mostov Tomislav Panenić, načelnik općine Tompojevci i uz rezervu da ni sam ne zna što sve saborski zastupnici imaju, ali zna da onaj tko ne može na sebi napraviti reformu nema pravo to tražiti ni od drugih.

Rekao je da će se boriti za manje plaće zastupnika, kresanje prava na nepotrebne službene automobile i vozače, poslovne razrede u zrakoplovima, naknadu za odvojeni život....

Panenić je u izjavi za Jutarnji list ustvrdio da je i sam spreman simbolički demonstrirati kako bi se političari trebali ponašati. On će, kako je obećao, i dalje voditi svoju općinu, ali kao volonter, bez ikakve naknade. Na pitanje je li to realno, imati dva posla i kako će se odraziti na rad, Panenić je rekao da on Tompojevce ne vodi sam, ima dva zamjenika i s njima je dosad radio kao tim pa nema razloga da ubuduće bude drukčije.

Panenić je uoči konstituiranja Sabora najavio da počinje bitka ne za Sabor nego u Saboru i to ovako obrazložio:

“Nekim zastupnicima počinju rokovi za reforme, drugima vrijeme za političke čarke, a iskreno se nadam da ovaj put nećemo imati zastupnike koji su na 4-godišnjem plaćenom odmoru i da će sabornica postati središte moći”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 15:36