NJEGA JOŠ NIJE ZVALA...

TOMISLAV KARAMARKO 'Kolindin poziv Milanovića na kavu je jedna državnička gesta'

 Davor Pongračić / CROPIX

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko prisustvovao je u četvrtak poslijepodne u Varaždinu svečanosti obilježavanja 25. obljetnice HDZ-a u Varaždinskoj županiji, a pronašao je vremena i za komentar aktualnosti u hrvatskoj politici. Osvrnuo se tako na izjave bivšeg predsjednika Ive Josipovića koji je rekao da nema smisla da se vrati u SDP kako bi statirao u jednoj politici za koju misli da nije dobra.

- Ja se ne bih petljao u njegove odluke ali mi je indikativna njegova rečenica da se ne može vratiti u stranku koja vodi lošu politiku, a ta ista politika mu je cijelo vrijeme bila potpora i cijelo vrijeme svog mandata nije se usudio reći nešto protiv te loše politike - naglasio je Karamarko.

Na pitanje hoće li HDZ podržati kandidaturu bivšeg državnog odvjetnika Mladena Bajića za suca Ustavnog suda, odgovorio je da će stranka o tome svakako raspravljati, ali da vjeruje da baš i nema previše šansi da Bajić dobije njihovu podršku.

- To je za sada jedno hipotetsko pitanje. Morat ćemo to razmotriti ali ne vjerujem da ima velike šanse kod naših ljudi - poručio je Karamarko.

Komentirao je i odluku predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da pozove premijera Zorana Milanovića na - kavu.

- To je jedna državnička gesta. Predsjednica je rekla u kampanji da će razgovarati s premijerom o materijalnom statusu naše države i naših građana. Dakle, o problemu standarda i iseljavanja mladih ljudi. I ja pozdravljam njezinu odluku jer to je još jedan dokaz da drži do riječi koju je dala u kampanji. Mene nije zvala jer sam ja u opoziciji još koji mjesec. Bolje je da je po tom pitanju zvala premijera koji ima instrumente u svojim rukama da se pokuša još nešto napraviti. Doista bih volio bih da u ovim zadnjim mjesecima svog mandata probaju nešto korisno napraviti - poručio je Karamarko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 16:21