VLADA U SJENI

Tomislav Karamarko je naredio da u Pakoštane moraju doći svi iz stranke! Tko ga je poslušao? Gotovo nitko!

 Jure Mišković / CROPIX

Na proslavu Dana općine Pakoštane došao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u pratnji Božidara Kalmete, Branka Kutije i Josipa Đakića te zadarskog župana Stipe Zrilića. Potom se u Pakoštanima, rodnom mjestu generala Ante Gotovine, pojavila Dunja Zloić Gotovina, koja posljednjih 11 godina nije bila ni na jednom javnom skupu.

Dunja Zloić Gotovina stigla je u pratnji Željka Dilbera, sumnjivog poduzetnika i kuma Ante Gotovine, koji će biti ministar branitelja u HDZ-ovoj vladi u sjeni. Supruga generala Gotovine zadržala se u razgovoru sa suvlasnikom Tankerkomerca Božom Jusupom te s Kalmetom.

Karamarko je naredio da u Pakoštane moraju doći svi zastupnici, ali došli su još samo Sunčana Glavak, Ana Lovrin, Martina Dalić, Josip Đakić, Ante Kulušić.

Tomislav Karamarko prvi je visoki dužnosnik i predsjednik jedne stranke koji je položio vijenac na spomen-obilježje Miru Barešiću, hrvatskom emigrantu koji je 1971. godine ubio jugoslavenskog veleposlanika u Švedskoj Vladimira Rolovića. Svih proteklih godina to su činili samo lokalni dužnosnici. Karamarko je istaknuo da je poginuli Zdeslav Turić bio njegov prijatelj, a sva četvorica, uključujući Miru Barešića, poginuli su braneći Hrvatsku, što je, istaknuo je Karamarko, jedina bitna činjenica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 17:16