POLITIČKI CILJ

TOMAŠIĆ SE NADA DRUGOM MANDATU U EU PARLAMENTU 'Očekujem još veću potporu birača'

Zagreb, 131213.Kuca Europe.Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko otvorio je izlozbu djela suvremenih hrvatskih umjetnika koja je Europski parlament otkupio za svoj stalni umjetnicki postav.Na fotografiji: Ruza Tomasic.Foto: Marko Todorov / CROPIX
 Marko Todorov / CROPIX

SPLIT - Predsjednica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčevića (HSP AS) Ruža Tomašić danas je u Splitu rekla da na izborima za Europski parlament očekuje još veću potporu birača i nada se drugom mandatu, posebice što je, kako je istaknula, bila najaktivnija iz Hrvatske u tom parlamentu.

"Pokazali smo se i dokazali u EU parlamentu. Ne bojim se iznositi probleme Hrvatske, a ne bojim se niti braniti nacionalne interese i zato jesam tamo", kazala je Tomašić na na konferenciji za novinare na kojoj je bilo riječi o pripremama stranke za izbore za Europski parlament, predsjedničke i parlamentarne izbore.

Predsjednica stranke dodala je da je u Splitu i radi novoizabranog čelništva te je istaknula da je HSP AS po godinama članova najmlađa stranka u Hrvatskoj.

"Kod nas je 75 posto mladih i obrazovanih do 40. godine života. To je budućnost Hrvatske. Ti mladi će nas zamijeniti. Njihova je budućnost u pitanju i upravo će se oni za nju i pobrinuti. Kažu da na mlađima svijet ostaje, pa idemo im onda prepustiti taj svijet da ga prilagođavaju sebi", rekla je Ruža Tomašić.

Na zamolbu novinara da komentira zamisao potpredsjednice Europske komisije i europske povjerenice za pravosuđe Vivian Reding o transformaciji EU u sjedinjene države Europe, Tomašić je rekla da je totalno protiv toga jer kada se dođe u Ameriku govori se engleski jezik i Amerikanac si dok EU ima 28 članica, a 24 jezika i sve članice imaju svoju dugogodišnju kulturu i povijest. "Mislim da to neće proći", ocijenila je.

Novoizabrani predsjednik splitske podružnice HSP AS Boris Strukan je otkrio kako mu je osobna želja, ali i razlog zašto se uključio u stranku, boljitak grada, te da se nada kako će vlastitim radom i sposobnostima to i ostvariti isključivo na dobrobit Splita. "Nema osobnih interesa, niti građenja vlastitih spomenika nego isključivi rad na dobrobiti naših sugrađana, a i svih ostalih građana RH", dodao je Strukan.

Glavni tajnik stranke Pero Ćorić je rekao kako se nada da će na predsjedničkim izborima s koalicijskim partnerima "maknuti" s Pantovčaka predsjednika Ivu Josipovića, a završni su im cilj parlamentarni izbori.

"Završni cilj nam je da na izborima za 8. saziv Hrvatskog sabora ostvarimo potrebnu većinu kako bi u interesu građana RH na bilo kojoj razini udaljili iz bilo kojeg oblika vlasti aktualnu nesposobnu, antihrvatsku i antikršćansku vlast Zorana Milanovića", izjavio je Ćorić.

Koordinator HSP AS za Splitsko-dalmatinsku županiju Josip Didović je rekao kako prema anketama koje su radile političke stranke oni trenutačno u županiji imaju oko 4,5 posto glasova, no smatra da mogu puno više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 09:31