RAT ZA TRGOVINE

Todorić neće preuzeti slovenski Mercator, Laško odbio ponudu Agrokora

 Vjekoslav Skledar/CROPIX

Nadzorni odbor Pivovarne Laško danas je odbio ponudu Agrokora za kupnju njihovih 23,34 posto dionica Mercatora po cijeni od 221 eura za dionicu i tako tako ostao bez ponuđenih 194,2 milijuna eura nužnih za restrukturiranje duga kompanije, teškog ukupno 450 milijuna eura.

U Agrokoru su očekivali takav rasplet današnje sjednice, budući da su sami izazvali donošenje odluke za koju se moglo pretpostaviti da će po njih biti negativna zato što je slovenski Ured za zaštitu tržišnog natjecanja (UVK) zabranio slobodno raspolaganje dionicama Mercatora njihovim vlasnicima.

Agrokor je prošlog petka produljio svoju ponudu do danas u ponoć, kako bi dali još malo vremena Nadzornom odboru Pivovarne Laško da u uvjetima u kojima ne mogu slobodno raspolagati dionicama a uz Agrokorovu ponudu na stolu imaju mogućnost udružiti se sa slovenskim državnim bankama koje također imaju dionice Mercatora i zajedno na burzi ponuditi u prodaju većinski paket vodećeg slovenskog trgovačkog lanca.

Agrokor međutim nakon jučerašnjeg dana nije htio dalje produljivati svoju ponudu i Nadzorni odbor Pivovarne Laško bio je u situaciji da ponudu Agrokora može prihvatiti ili odbiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2024 05:31