KAZNENA PRIJAVA

'TO JE UŠUTKAVANJE I ZASTRAŠIVANJE!' Aktivisti 'Neću usluge toplane' priveden na ispitivanje u karlovačku policiju

Podsjeća da je Gradsku toplanu prijavio mjerodavnim državnim institucijama zbog sumnje u kršenje više zakona te da je veći dio tih prijava ocijenjen opravdanima
 Andreja Trpčić/CROPIX

KARLOVAC - Aktivist Građanskog pokreta "Neću usluge toplane" Domagoj Švegar priopćio je jutros kako je jučer bio na saslušanju u Policijskoj upravi karlovačkoj zbog kaznene prijave koju je protiv njega, zbog lažnog prijavljivanja, podnijela Gradska toplana, što doživljava kao pokušaj ušutkavanja i zastrašivanja.

"Ovu prijavu Gradske toplane doživljavam kao pokušaj ušutkavanja građana koji poput mene podnose prijave i vode sudske sporove s tom tvrtkom, a takvih je mnogo, te općenito kao zastrašivanje građana koji podignu glas za zaštitu svojih ljudskih prava, odnosno prava ostalih građana", navodi Švegar u priopćenju.

Podsjeća da je Gradsku toplanu prijavio mjerodavnim državnim institucijama zbog sumnje u kršenje više zakona te da je veći dio tih prijava ocijenjen opravdanima, zbog čega se trenutno na karlovačkom sudu protiv toplane vodi 16 postupaka koje su pokrenule institucije koje brinu o zaštiti potrošača.

'POJEFTINJENJE JE REZULTAT OMALAŽAVAJUĆEG MANIPULIRANJA POTROŠAČIMA!' Poruka građana Gradskoj toplani u Karlovcu

Najavljuje kako će i ubuduće, bude li raspolagao informacijama da postoji sumnja u počinjenje kaznenog djela, podnositi prijave jer to smatra svojom građanskom dužnošću.

"Nadam se da će ulaskom u EU i naše institucije profunkcionirati, jer ovo što se događa u Karlovcu karakteristično je za diktatorske režime i vojnu huntu. Tragično je što institucije RH ne mogu ili ne žele zaustaviti agresivno monopolističko iživljavanje poput naplaćivanja neisporučene energije rješenjima o ovrsi ili poput prisiljavanja na korištenje usluga grijanja koje ljudi ne žele, jer na raspolaganju imaju višestruko jeftiniju alternativu", zaključuje Švegar u priopćenju.

U svibnju je javnost izvijesio kako je Državni inspektorat pred Prekršajnim sudom u Karlovcu podigao 19 optužnih prijedloga protiv Gradske toplane, na temelju 43 predstavke ili prijave koju su protiv toplane uputili građani i udruge za zaštitu potrošača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 16:45