NOVI LJUDI

Tko su novi šefovi policije: Dominićevi ljudi za specijalne zadatke

Novi glavni ravnatelj policije Vlado Dominić jutros je predstavio svojih pet novih najbližih suradnika
 Damir Krajač / CROPIX

Novi glavni ravnatelj policije Vlado Dominić jutros je u anfiteatru Ravnateljstva policije predstavio svojih pet novoimenovanih najbližih suradnika.

Njegova dva zamjenika od danas su Dražen Vitez i Zvonimir Vnučec.

Vitez je diplomirao na Visokoj policijskoj školi, u MUP-u je od 1984., najdulje je proveo u Policijskoj upravi, i to kao načelnika uprave. I dosada je obnašao funkciju zamjenika za opću sigurnost, a tijekom 2012. bio je i vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja policije.

Vnučec je završio je Fakultet kriminalističkih znanosti, u MUP-u je od 1982., od čega je najviše proveo u Policijskoj upravi karlovačkoj, gdje je bio načelnik policijske postaje Ozalj, pomoćnik načelnika PU karlovačke i načelnik Odjela kriminalističke policije. Na novu funkciju prešao je s pozicije voditelja Odsjeka kriminalističkih evidencija u Ravnateljstvu policije.

Načelnik Uprave policije postao je Krunoslav Borovec. Borovec je diplomirani defektolog - socijalni pedagog, a u MUP-u, odnosno u Policijskoj upravi zagrebačkoj, već je 20 godina. Do sada je obnašao funkcije savjetnika ministra unutarnjih poslova, načelnika Odjela za odnose s javnošću, glasnogovornika MUP-a, te načelnika Ureda ravnatelja policije.

Vitomir Bijelić imenovan je načelnikom Uprave kriminalističke policije, a na toj funkciji bio je i dosada. Bijelić je diplomirani kriminalist, u MUP-u, odnosno u Policijskoj upravi zagrebačkoj je od 1991., a u Ravnateljstvo policije došao je s mjesta načelnika Sektora kriminalističke policije PU primorsko-goranske.

Zlatko Sokolar imenovan je načelnikom Uprave za granicu. Sokolar je diplomirani pravnik, u PU zagrebačkoj radi od 1985., obnašao je funkcije načelnika PU zadarske i dubrovačko-neretvanske, a do sada je bio pomoćnik načelnika Uprave policije.

Novi upravitelji u kaznionicama i zatvorima

U Upravi za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske tijekom kolovoza imenovani su novi upravitelji u kaznionicama i zatvorima.

Za upravitelja Zatvora u Zagrebu imenovan je Jure Žulj, dok dosadašnji šef Remetinca Tomislav Kralj odlazi na čelo kaznionice u Turopolju. Dr. Valentina Marčinko postala je upraviteljica Zatvorske bolnice u Svetošimunskoj ulici Zagrebu.

Nova upraviteljica Zatvora u Karlovcu postala je Marija Grgić, Zatvor u Sisku voditi će Anđelko Nikolić, a za upravitelja Kaznionice u Lipovici imenovana je Sanja Habjanec-Martinović. Ranka Farkaš došla je na čelo Kaznionice u Požegi.

Preuzimanje dužnosti novih upravitelja dovršeno je u ponedjeljak 27. kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 04:17