NOVI SKANDAL

Tko je poduzetnik koji je sisačkom gradonačelniku posudio 50.000 eura za stan

 Miroslav Kiš/CROPIX

SISAK - Kako je sisački gradonačelnik Dinko Pintarić došao do stana vrijednog milijun i 22 tisuće kuna kuna i tko je privatni poduzetnik od kojeg je posudio 50.000 eura za kupnju toga stana, pitanja su koja je u ponedjeljak tijekom aktualnog sata postavila vijećnica u Gradskom vijeću Siska Kristina Ikić Baniček.

Ona je pitanje postavila citirajući navode iz imovinske kartice gradonačelnika Pintarića koji je 18. ožujka ove godine unio bitne promjene u svoju imovinsku karticu - postao je vlasnikom stana od 80 četvornih metara i garaže od 12 kvadata u Gajevoj ulici u Sisku.

- Tko ste vi da mene pitate od koga sam ja posudio novac? Neću vam reći ime, rekao sam ga saborskom povjerenstvu, odgovorio je dosta žustro gradonačelnik Pintarić.

Dodao je kako toga poduzetnika grad nije oslobodio plaćanja komunalne naknade, doprinosa ili nekakvih drugih davanja.

I dok nema odgovora tko je tajni financijer sisačkog gradonačelnika valja podsjetiti da je vlasnik stambenog objekta u kojem je Pintarić kupio stan za svoju novu obitelj (u bivšem stanu ostala je bivša supruga), Marijan Vrebac, suprug Ksenije Vrebac, bivše pročelnice komunalnog odjela u gradu Sisku i bivše direktorice gradskog grbolja koja je smijenjena zbog brojnih afera.

Mediji su pisali i o slučaju odobrenja obročne otplate komunalmnog doprinosa, što je svojem supruga odobrila tadašnja pročelnica, a riječ je upravo o stambenom objektu u Gajevoj, u kojem je Pintarić kupio stan.

U izmijenjenoj imovinskoj kartici gradonačelnik navodi da je stan kupio gradonačelničkom plaćom, kreditom banke od 70.000 kuna i - pozajmicom od 50.000 eura od privatnog poduzetnika. Kako je obrazložio na sjednici Gradskog vijeća, Pintarić ima problema sa skupljanjem novca za vraćanje duga svojem privatnom kreditoru pa će dići diže kredit za vraćanje pozajmice, jer, kako je rekao, nije lako doći do stana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 15:05