BURNO U SABORU

‘Tik-tokerica‘ na nogama: ‘Vi više niste HDZ, nego ‘ju-de-ze‘, jugoslavenska demokratska zajednica!‘

Karolina Vidović Krišto (OiP) žestoko je napala HDZ, a uzvratio joj je Goran Ivanović

Karolina Vidović Krišto

 Damjan Tadic/CROPIX

Izdajice, kvislinzi i veleizdajnici, "epiteti" su koje posljednja dva dana razmjenjuju oporba i vladajući. Trend, koji je u srijedu započela Katarina Peović (RF), u četvrtak je nastavila Karolina Vidović Krišto (OiP), a HDZ-ovi zastupnici uzvratili.

- Plenković ne radi za hrvatske interese, po svim mjerilima - demokratskim, međunarodnim, vi ste veleizdajnici i to ne samo zbog korupcije - rekla je zastupnica HDZ-ovom Goranu Ivanoviću u maratonskoj saborskoj raspravi o Strategiji demografske revitalizacije Hrvatske do 2033. godine.

Ustvrdila je i kako premijer Andrej Plenković ne radi za hrvatske interese, već podupire velikosrpsku agendu.

- Vi više niste HDZ, nego ‘ju-de-ze‘, jugoslavenska demokratska zajednica - rekla je HDZ-ovim zastupnicima.

Koga vi nazivate veleizdajnicima, ljude koji ovdje pošteno sjede cijeli dan, a vi svaki dan dođete pet do deset minuta, odgovorio joj je Ivanović i dodao kako je evidentno da joj namjera nije razgovarati o demografiji, da joj treba "fajt".

Spočitnuo joj je i da se pretvorila u tik-tokericu, "nešto čime se bave djeca do 16 godina".

- Dođete, izvrijeđate nas i to u roku pola sata stavite na TikTok, pa vam ljudi poručuju ‘bravo, kraljice‘, a niste na radnom mjestu bili ni pola sata - dodao je. Poručio joj je i kako će doći dan kad će morati objasniti narodu za čije interese to radi i koliko to košta.

HDZ-ovi zastupnici uzvratili su Vidović Krišto da svakodnevno širi negativnu atmosferu, da je "ekspresna na difamacijama", vrlo opasna za Hrvatsku i njezinu budućnost.

- Svakodnevno klevećete i vrijeđate, jedino tko je izdajnik ste vi - rekla joj je Nikolina Baradić (HDZ).

Peović je u srijedu optužila HDZ-ove zastupnike da su kvislinzi, na što joj je predsjednik Sabora Gordan Jandroković uzvratio da je ona "kvisling, izdajica hrvatskoga naroda".

Za "veleizdajništvo" je u četvrtak vladajuće prozvao Nikola Grmoja (Most), na što mu je Jandroković uzvratio da je veleizdajnik on, a ne netko drugi.

- Kad kažete nekome da je veleizdajnik, kao da pozivate na to da ga se likvidira. Nema goreg u politici nego čovjeka nazivati veleizdajnikom i kvislingom. Tim izrazom prelazi se crta onoga što je dopušteno - odgovorio mu je predsjednik Sabora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:33