INCIDENT U PULI

Tenzije oko novog hotela ne jenjavaju: ‘Dvojica mladića pokušala su potpaliti šumu, ovo prelazi sve granice!‘

Ovaj tjedan preko noći nepoznati je počinitelj već ogradio šumicu i na plastičnu traku stavio natpis private

Konferencija za medije voditelja projekta Hotel Valkane Zorana Kostića na kojoj je novinarima pokazao nacrte i prostorne planove budućeg hotela Valkane

 Goran Sebelic/Cropix

Dva muškarca privedena su danas u Puli zbog sumnje u podmetanje požara na Valkanama. Naime, nakon konferencije za novinare predstavnika investitora u hotel Valkane, oko kojega se u Puli podignula velika prašina, predstavnik investitora uočio je na Valkanama dva mlađa muškarca koja su se pripremala podmetnuti požar. Odmah su nazvali policiju koja je stigla na lice mjesta i privela muškarce.

- Policija je danas oko 11.55 sati na Valkanama zatekla dvije osobe koje su pozvane u prostorije policijske postaje radi obavljanja razgovora vezano za moguće protupravne radnje na tom području.

Po utvrđivanju svih činjenica, policija će o utvrđenom izvijestiti javnost, poručili su iz Policijske uprave Istarske.

image
Goran Sebelic/Cropix

Voditelj projekta Zoran Kostić veli da ovo prelazi sve granice.

- Danas nakon konferencije za medije dvojica mladića pokušala su potpaliti šumu na Valkanama.

Nakon što su građani primijetili neobično ponašanje dvojice mladića koji su imali 5 kutija Hespo kocki za potpalu koje su krenuli postavljati uz čemprese i borove (u svakoj 48 kocki), uz upaljače i šibice, dojavili su to predstavniku investitora koji je bio s novinarima u blizini. Nakon što su shvatili da su primijećeni, razdvojili su se, no uskoro ih je naš predstavnik snimio te pozvao policiju nakon čega se jedan krenuo udaljavati u pravcu mornaričkog groblja, a drugi sjeo u obližnji restoran, ali ih je ubrzo pokupila policija. Slagao se netko ili ne slagao s našim hotelom, ovo prelazi sve granice normalnog ponašanja i pozivamo sve da spuste tenzije, a pojedince, a pogotovo one koji ih na to potiču, da prestanu s radnjama koje prelaze u kaznena djela, poručio je.

image

Mjesto gdje će se graditi hotel

Goran Sebelic/Cropix

Inače, ovaj tjedan na Valkanama se već desio jedan incident. Preko noći nepoznati je počinitelj ogradio šumicu i na plastičnu traku stavio natpis private. Investitor je traku skinuo, a voditelj projekta Kostić traku je uručio Alekseju Orelu iz građanske inicijative Referendum za Lungomare koja je tamo imala konferenciju za novinare aludirajući na to da je traku postavio netko od članova inicijative kako bi se javnost digla na noge. Orel je novinarima kazao da inicijativa nema nikakve veze s time. Inače, ove nedjelje Puležani na referendumu odlučuju hoće li biti buduće gradnje na području Lungomare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:15