DRAMA OKO TJESTENINE

Talijanima je prekipjelo, a Hrvatima? ‘Morali smo dignuti cijene i do 30 posto. Bojim se da ide vrijeme promjene‘

Reporteri Nedjeljnog posjetili su pogone tvrtke Naše Klasje, koja je trenutno najveći domaći proizvođač svježe tjestenine
 Biljana Blivajs/Cropix

Nakon što je Talijanima nedavno toliko prekipjelo da pozivaju na štrajk jer su im cijene tjestenine skočile dvostruko više od stope inflacije, provjerili smo kako se ovaj negativni trend odrazio na potrošače i proizvođače u Hrvatskoj. Obišli smo pogone tvrtke Naše klasje koja je trenutno najveći domaći proizvođač svježe tjestenine. Njihov brend Aurelia dobro je poznat ljubiteljima ovog jela zbog svojih rezanaca, tortelina, fuža, raviola, tagliatella, pljukanaca... Kažu kako cijena tjestenine u Hrvatskoj raste već dvije godine.

- Trend koji nije zaobišao ni Naše klasje je rast cijena energenata, pakiranja i sastojaka koje koristimo u svojoj proizvodnji. Prvenstveno mislim na proizvodnju tjestenine od durum pšenice koja je zapravo najbolja za to. Cijena je za...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. prosinac 2024 22:15