UŽIVA NA JADRANU

Tadićevo ljetovanje iz snova na Visu: U vili s bazenom čuvalo ga pet agenata

Bivši srpski predsjednik zatekao se na otoku u isto vrijeme kad je stigao i Zoran Milanović
 Dnevnik.hr

Otok Vis u petak je bio dovoljno velik da se na njemu istodobno nađu premijer Zoran Milanović i bivši srpski predsjednik Boris Tadić, a da se i ne sretnu.

No bio je ipak premalen da izbjegnu i novinare. Bivši srpski predsjednik na Visu je ljetovao nekoliko dana, i to je njegovo prvo privatno ljetovanje na hrvatskoj obali nakon 27 godina. Službeno je i lani bio na Brijunima, gdje se družio s predsjednikom Ivom Josipovićem.

Njegova obitelj, supruga Tanja i dvije kćeri, i u srpnju 2010. provela je na Brijunima tri dana. Odazvale su se tada pozivu hrvatskog predsjednika Josipovića, no sam Tadić tada je bio spriječen poziv i prihvatiti. A ove godine doznajemo, na otok je stigao u pratnji pet pripadnika specijalne vojno-policijske postrojbe Kobre, ali otokom je šetao sam. Oni koji su ga susreli kažu da je uživao.

- Simpatičan je, nasmijan, razgovarao je s mještanima - kaže naš izvor. Tadić je, doznajemo, odsjeo u luksuznoj vili Oključna, prekrasnoj autohtonoj kući s bazenom, odnosno renoviranoj staroj školi na tri etaže, koja se donedavno prodavala za 850 tisuća eura. U uvali Mala Travna posjetio je, doznajemo, i dugogodišnjeg prijatelja Senka Karuzu, uz pratnju petorice zaštitara. Tadić je s Visa otišao danas redovnom trajektnom linijom, a splitsku trajetnu luku stigao je nešto iza 14 sati. Premijer Milanović, koji inače ljetuje na Hvaru, jučer popodne uputio se na Vis sa suprugom i djecom.

Vila Oključna: Renovirana stara škola pretvorena je u luksuznu vilu, a tamo je odsjeo Tadić

Večer je proveo u jednom poznatom restoranu, a na izlet je otišao, doznajemo, kako bi se vidio s dugogodišnjim prijateljem. S Tadićem se premijer Milanović nije susreo jer za to, smatrao je, nije bilo potrebe. Njih dvojica inače su, doznajemo, u kontaktu, redovito se čuju telefonski, ali kako su obojica bili na godišnjem odmoru, ipak su se odlučili zadržati u društvu prijatelja, koji nemaju veze s politikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 04:09