ŠOK NA ISTOKU HRVATSKE

SVE JE STALO Cijela Slavonija i Baranja satima bila bez struje! U Osijeku je vladao potpuni kaos

Do nestanka struje došlo je zbog kvara na trafostanici Ernestinovo, najvećoj u ovoj regiji
Osijek, 140514.Zbog kvara u na postrojenju Hrvatske elektorpivrede u Ernestinovu cijela Slavonija i Baranja su ostale bez struje.Na fotografiji: zbog nestanka struje nisu radile banke.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / Cropix / copyrighted

Gotovo cijela Slavonija i Baranja bila je jutros bez struje skoro dva sata.

Kako doznajemo od glasnogovornice Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS) Nade Kolege do nestanka struje došlo je uslijed ispada elementa transformatora na 400 kilovoltnoj trafostanici Ernestinovo, najvećoj u ovoj regiji, iz koje se strujom napaja praktički cijeli ovaj kraj.

- To se dogodilo točno u 8.18 sati što je lančanom reakcijom izazvalo rušenje 220 kilovotne i 110 kilovoltne mreže čime je praktično cijela Slavonija i Baranja, odnosno 278.000 kupaca ostalo bez struje.

Kvar je tehničke prirode i vrlo brzo je uklonjen, no potrebno je pola sata do sat vremena da se cijeli sustav ponovno podigne kako bi struja došla i do krajnjih korisnika, kazala je Kolega.

Struja i voda još nije uključena u svim dijelovima grada Osijeka, a kako se doznaje ni u ostalim mjestima Slavonije i Baranje.

U Osijeku je bio u prekidu tramvajski promet, trgovine nisu radile, a i banke su zatvorile vrata. Semafori su također bili izvan funkcije, tako da je u Osijeku, ali i drugim gradovima vladao kolaps.

Situacija se dolaskom struje oko 9.40 sati postupno normalizira.

Zbog nestanka struje nisu vozili tramvaji u Osijeku

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 20:10