POSLJEDICE RASKOLA U STRANCI

SVAĐA U ŽIVOM ZIDU Gabrić se proglasio novim predsjednikom, Sinčić: Dižem kaznene prijave

Vladimira Palfi i Ivan Sinčić
 Dragan Matic / CROPIX

Saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić nije izbačen iz stranke Živi zid, kao ni ostatak njezina vodstva, demantirao je sam Sinčić informaciju o svojem izbacivanju iz stranke koja se pojavila tijekom dana u medijima.

“Skupina građana u kojoj su dva bivša člana stranke i još nekoliko nepoznatih osoba organizirala je i održala protupravnu izvanrednu skupštinu stranke, a Živi zid s tim događajem nema ništa. Sve što se na toj skupštini dogodilo je protuzakonito, a mi ćemo, u skladu sa zakonima, podnijeti kaznene prijave protiv počinitelja”, objasnio je Sinčić.

Kako doznajemo, riječ je o potezu Siniše Gabrića, bivšeg člana Živog zida koji se zadnjih mjeseci intenzivno bori protiv Sinčića i ostatka vodstva stranke, a koji se u nedjelju proglasio novim predsjednikom Živog zida. U svibnju je Gabrić za istu stvar optužio Sinčića i najavio podnošenje kaznene prijave protiv njega. Uz to, optužio ga je zajedno s Ivanom Pernarom i Vladimirom Palfi da je privatizirao Živi zid.

Sinčić se večeras ponovno o cijelom događaju očitovao na profilu Živoga zida na Facebooku te za zavrzlamu oko stranke i skupštine optužio HDZ: - Kada ne upale pokušaji kupovine, a zatim ni prijetnje smrću, tada se rade lažne skupštine. Dragi HDZ, pa nije Živi zid zrno zobi pa da ga svaka vrana pozoba, napisao je Sinčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 05:27