ZBOGOM, VJEKOSLAVE

'Šutej je bio utjelovljenje talenta, ljubavi i domoljublja'

Tužnu je komemoraciju dodatno uveličao i zbor Muzičke akademije te orkestar Zagrebačke filharmonije, no početak je obilježen dugom minutom šutnje

ZAGREB - Zauvijek ćemo te voljeti - rekao je na početku posljednjeg ispraćaja maestra Šuteja njegovo dugogodišnji prijatelj i suradnik, Dražen Siriščević.

Svečanost zavijenu u crninu na Mirogoju su pohodila brojna javna lica, a klapa Iskon otpjevala je Šuteju u čast pjesmu Olivera Dragojevića 'Vridilo je' dok je operna pjevačica Denyce Graves svojim moćnim glasom u pamećenje prijatelja, rodbine, obitelji i poznanika čvrsto utisnula 'Amazing Grace'.

Šutejeva je najbliža obitelj položila je crvene ruže u sjećanje na oca, supruga i sina.

Među okupljenima bili su bili predsjednički kandidati N adan Vidošević i Milan Bandić, predsjednik Sabora Luka Bebić, glazbenici Ivo Gamulin Gianni, Vlado Kalember u pratnji supruge Ana Rucner, a svoju su čast Šuteju došli odati i Ivanka Boljkovac, Pavle Kalinić, Gibonni, Martina Tomčić...

Komemoracija za nedavno preminulog maestra održana je nešto ranije, s početkom u 10 sati, u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Obitelj je zamolila sve štovatelje da umjesto donošenja cvijeća na komemoraciju te na sprovod, radije uplate dar Zakladi Ana Rukavina i na taj način pridonesu spašavanju nečijeg života.

Tužnu je svečanost dodatno uveličao i zbog Muzičke akademije te orkestar Zagrebačke filharmonije, no početak je obilježen dugom minutom šutnje.

Među poznatim javnim licima našli su se ministar obrazovanja, znanosti i sporta Radovan Fuchs te Miomir Žužul koji se među prvima upisao u knjigu žalosti.

Dirljiv je govor u svom oproštaju održao i Šutejev profesor s fakulteta koji je istaknuo da je posebno ponosan na 'Điđija' jer nije mijenjao svoje ime dok je nastupao po svijetu.

I Bandić je zahvalio Šuteju na svemu što je predstavljao objasnivši kako je Vjekoslav Šutej za njega bio utjelovljenje talenta, ljubavi, ponosa, domoljublja i 'zagrebljublja'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 14:22