HRABROST NA DJELU

Susjed Anto spustio se u bunar da spasi malu Maju

Dvogodišnja Maja Ramić pala je u napušteni bunar dubok šest metara i no ipak je spašena. Zbog brze reakcije susjede koja ju je reanimirala djevojčica je prošla bez ikakvih posljedica
 Igor Sambolec/CROPIX

DARDA - Očajno majčino zapomaganje, strah i nevjerica 20-ak okupljenih susjeda vladali su u dvorištu obiteljskog doma na kućnom broju 9 u Ulici žrtava Domovinskog rata u Dardi dok je trajala borba s vremenom da se iz gotovo 6 metara dubokog bunara izvuče dvogodišnju Maju Ramić, koja je samo nekoliko minuta prije toga igrajući se u njega upala.

Stravične sekunde

Bilo je to u ponedjeljak oko 17.15 sati i svi su okupljeni znali da je svaka sekunda dragocjena za spas djevojčicina života. Bez puno pitanja 40-godišnji susjed Anto uhvatio se za konopac koji su držala trojica starijih susjeda te se po njemu spustio u mračni bunar u kojemu je tada bilo gotovo dva metra prljave, muljevite vode prekrivene lišćem, kaže Ivana Kovačević (22), prijateljica Majine majke kod koje je toga poslijepodneva došla u posjet i u čijem se dvorištu nalazi nekorišteni bunar prekriven samo najlonom. - Anto je viknuo iz bunara da je našao dijete i mi smo uže snažno povukli prema gore. Dijete je bilo bez svijesti i brzo smo ga polegli na zemlju - rekao je Stevan Ileš Pišta.

Djevojčica je bila bez svijesti, a reanimaciju je provela Marijana Cmrečnjak, teta iz darđanskog Dječjeg vrtića Radost.

Prva reanimacija

- Klečala sam nad beživotnim tijelom djeteta koje je bilo potpuno plavo i usta punih mulja. Prvo sam joj očistila usta, izvadila jezik da se ne uguši, a zatim začepila nosić i počela upuhivati zrak u usta. Kao da je trajalo cijelu vječnost, već mi se počelo vrtjeti u glavi, no nisam htjela odustati. A onda se Maja zakašljala, počela je ubrzano disati, a iz usta joj je izlazila voda - kaže teta Marijana. Djevojčica je prevezena u bolnicu i njeno je stanje odlično zahvaljujući brzoj intervenciji tete iz vrtića. Majka zahvaljuje svima koji su pomogli spasiti njenu djevojčicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 10:54