SLIJEDI EKSHUMACIJa

Sumnjiva smrt na Braču: Okorjeli neženja (64) umro par dana nakon vjenčanja

 Ivica Radić/Cropix

SPLIT- Držeći sumnjivom smrt okorjelog neženje Stjepka Capkovića (64) iz Pučišća na Braču svega nekoliko dana nakon što se oženio, obitelj preminulog o svojim je sumnjama obavijestila policiju te zatražila ekshumaciju tijela kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Bratu i sestrama je sumnjivo što je Capković preminuo svega nekoliko dana nakon vjenčanja s Anicom M.A. (56), s kojom je živio dvije godine. Za vjenčanje nisu ni znali, saznali su to tek na misi poslije sprovoda kada je župnik rekao da je Stjepka prije neki dan oženio, a sada ga pokapa.

Mještani pričaju kako su se brat i četiri sestre nakon sprovoda žestoko posvađali s udovicom i izbacili je iz kuće. Kako je pokojnik imao impozantnu imovinu, dvije kuće, pašnjake, maslinike, voćnjake, u svemu oko 150 tisuća četvornih metara zemljišta, rodbina se ozbiljno zabrinula da Stjepko nije umro prirodnom smrću, od komplikacija nastalih usljed loma rebara, kako su im rekli.

Stjepko je, naime, pao u polju i polomio rebra i kako kaže jedan mještatnin, nije želio odmah otići u bolnicu u Split, pa su mu se ozljede zakomplicirale. Bio je vrlo teška osoba, čudan, veli mještanin. Pučiščani nagađaju da je obitelj digla prašinu oko Stjepkove smrti u strahu da ne ostanu bez „svog„ dijela naslijeđa.

Preminuli je, naime, jedini od djece ostao u Pučišćima, pa su roditelji svu imovinu ostavili njemu. Policija je saslušala obitelj i suprugu pokojnika, te o svemu uputila posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu koje će odlučiti o ekshumaciji, potvrdila nam je Željka Radošević, iz PU Splitsko-dalmatinske.

- Posebno izvješće Policijske postaje Brač do kraja radnog vremena u petak nije dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu pa vam ne mogu odgovoriti na pitanje o ekshumaciji, rekla nam je Rene Laura, glasnogovornica ŽDO Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 05:30