CJEPANICOM U PROZOR

Sukobili se sinovi gradonačelnika i budućeg ministra

Bošnjakovićev sin bacio je komad drveta u gradonačelnikov prozor. On je inače dobar dečko, s njim nema problema i planira krenuti mojim stopama, tvrdi budući ministar pravosuđa

IVANIĆ GRAD - Dino Bošnjaković, 18-godišnji maturant, to jednostavno više nije mogao trpjeti. Provocirali su ga u školi, mještani mu predbacivali, činilo mu se kao da cijeli Ivanić Grad okrivljuje njegova oca, budućeg ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića za nešto za što nije kriv. Život u Ivanić Gradu postajao mu je sve kompliciraniji. A, sve zbog - smeća.

Incident u sitnim satima

Kad je prije nekoliko dana skupina iz Ivanić Grada, na čelu sa SDP-ovim gradonačelnikom Borisom Kovačićem, otišla prosvjedovati u Zagreb s transparentima “Za sve je kriv Bošnjaković”, mladom Dini je prekipjelo.

- Pa nije moj otac kriv jer će Ivanić Grad postati županijsko odlagalište smeća! - protestirao je Dino.

Gradonačelnik Kovačić, koji se sada najviše buni protiv smeća, mogao je to spriječiti: prije godinu i pol potpisao je da Ivanić uopće uđe u konkurenciju sedam lokacija, od kojih će jedna biti izabrana za odlagalište. Tada se tome nije protivio. - A, sada napada mog oca! - nezadovoljan je bio Dino.

U petak navečer, bez plana i želje za osvetom, izašao je s trojicom prijatelja, kao i svakog vikenda. Jutro je dočekao u policiji.

Mladenački bunt

Negdje oko pet sati, na putu prema kući, Dino je odlučio uzeti pravdu u svoje ruke.

- U njemu je proradio taj mladenački bunt zbog nepravde i harange koja se vodi protiv mene u Ivaniću - rekao je tata, budući ministar Dražen Bošnjaković.

Skrenuli su prema kući gradonačelnika Kovačića. Dino je bacio komad drva u prozor. Gradonačelnik Kovačić i njegov sin čuli su galamu i udarac u rolete. Izjurili su iz kuće. Četvorica prijatelja počela su bježati. Tata i sin Kovačić za njima.

- Buka me probudila prije nego što je drvo doletjelo u rolete. Izašao sam i vidio jednog mladića kako to baca. Sa sinom sam izašao i potrčao za njima - rekao je Boris Kovačić.

Potjera tate i sina Kovačića uspješno je završena: ulovili su svu četvoricu tinejdžera. No, gradonačelnikov sin, tridesetogodišnjak, isprovociran incidentom ušao je u okršaj s ministrovim sinom. - Stavio mu je ruke za vrat - kazao je Dinov tata Dražen Bošnjaković.

Policija je privela oba sina, i onog HDZ-ova ministra i SDP-ova gradonačelnika. Nakon obrade pušteni su uz prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira.

Dražen Bošnjaković, kad je čuo za incident, očitao je bukvicu sinu i ispričao se gradonačelniku.

- Ujutro sam najprije nazvao gradonačelnika i ispričao se. Rekao sam mu da je to zbog harange koja vlada u gradu. Pitao sam treba li nadoknaditi štetu, ali nije htio, rekao je da nema štete - rekao je Bošnjaković.

- Razumijem mladost i pružam im ruku pomirenja. Ne želim neslogu u našem gradiću - prihvatio je ispriku Kovačić.

Lokacije za deponij

Onda je na red došao razgovor budućeg ministra sa sinom.

- Rekao sam sinu kako znam da je izložen svakakvim napadima zbog optužbi nekih pojedinaca kako sam ja doveo smeće u Ivanić - ispričao nam je jučer Bošnjaković i nastavio:

- Gradonačelnik Kovačić je u Zagreb vodio prosvjednike koji su imali transparente s mojim imenom i eto, malog je to strašno pogodilo. Rekao sam mu da će u životu biti mnogo nepravdi te kako ne može i ne smije tako reagirati. Rekao sam mu da će mu ovaj prekršajni postupak biti pouka za ubuduće.

Budući ministar, nasljednik Ivana Šimonovića, ponosan je na svoga sina jer je, kaže, inače dobar dečko.

- Nemam nikakvih problema s njim. Dobar je dečko. Planira upisati Pravni fakultet i krenuti mojim stopama - istaknuo je tata Bošnjaković.

- Sve opraštam mladiću! Ne želim mu stvarati probleme u jednoj tako maloj sredini - rekao je gradonačelnik Bošnjaković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:25