TRAGEDIJA NA KORNATIMA

Suđenje zapovjedniku Draženu Slavici odgođeno za mjesec dana

Iduće rasprave zakazane su za 15. i 24. ožujka kada će svoju priču na zadarskom Županijskom sudu iznijeti osam pozvanih svjedoka
 Andrija Lučić/ cropix

Suđenje bivšem šibensko kninskom zapovjedniku Draženu Slavici (43) , koje je trebalo biti nastavljeno 23. i 24 veljače, odgođeno je za mjesec dana jer je jedan od članova raspravnog vijeća tog dana zauzet suđenjem u drugom postupku.

Iduće rasprave zakazane su za 15. i 24. ožujka kada će svoju priču na zadarskom Županijskom sudu iznijeti osam pozvanih svjedoka. Na prvoj će raspravi svjedočiti vatrogasci JVP-a Šibenik: Josip Zoričić, Mario Jozić, Mate Bačić i Mario Cvitan, dok će drugi dan iskaz dati pilot kanadera Stjepan Lešković, te pilot i posada helikoptera: Neven Brozović, Denis Duranji i Ivica Krlec.

Suđenje Draženu Slavici počelo je 23. studenog prošle godine, a dosad je u postupku saslušano osam svjedoka. Svjedočili su Josip Klarić, umirovljeni vatrogasac šibenskog JVP i otac poginulog Dina Klarića , koji je zapovjedao vatrogascima na terenu, Zoran Blačić, koji je kao dežurni operater šibenskog JVP-a zaprimio dojavu o požaru, Volimir Milošević, bivši zapovjednik JVP-a Šibenik, Krešimir Grgas i Kristijan Popović, vatrogasci DVD-a Zablaće, Petar Popović, zapovjednik DVD-a Zablaće, Mirko Juričev Mikulin, zapovjednik DVD-a Vodice, te Siniša Salamun, zapovjednik DVD-a Tisno.

Optužnica šibenskog ŽDO-a Slavicu tereti za kazneno djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine. Tereti se za niz propusta u organizaciji gašenja požara na Kornatima 30. kolovoza 2007. u kojem je poginulo 12 vatrogasaca. Suđenje mu je prebačeno u Zadar nakon što je usvojen prijedlog Državnog odvjetništva RH za prenošenjem mjesne nadležnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 07:30