BIZARNA NEZGODA

SUDAR NA PUTU DO ZATVORA Perkovićeva marica zabila se u Mustačevu: 'Nije se mogao zaštititi zbog lisica...'

 POOL / CROPIX

Josip Perković i Zdravko Mustač doživjeli su lakšu prometnu nesreću u ponedjeljak kasno poslijepodne kada su ih policijski službenici u maricama po završetku suđenja na Visokom zemaljskom sudu u Muenchenu prebacivali natrag u zatvor Stadelheim.

Naime, na putu prema zatvoru kolona policijskih vozila, među kojima su bile i marice u kojima su sjedili Perković i Mustač, morala je iz nekog razloga naglo usporiti. Prilikom kočenja došlo je do naleta jedne marice na drugu. Kada je došlo do sudara, Perković je odbačen prema naprijed te je lijevim ramenom udario u unutarnji "zid" marice. Lisice na rukama otežale su mu da se zaštiti rukama.

­ Ja sam bio u boljoj poziciji. Sve je u redu ­ rekao je sudu Zdravko Mustač.

Ni Josip Perković nije zadobio ozbiljnije ozljede, ali je nakon sudara upućen na pregled kod liječnika.

­ Nisam osjećao neke bolove, osim bola u mišićima na ramenu. Doktora me pitao želim li da me odvedu u bolnicu, ali se nisam osjećao tako loše. Jedino što mi je tlak bio jako visok, 180 sa 100, a liječnik je zaključio kako je to vjerojatno zbog doživljene nezgode, te mi je preporučio da češće kontroliram tlak. Inače mi je tjedan dana ranije bio normalan, 120 sa 100 ­ ispričao je Perković sudskom vijeću navodeći da misli da može pratiti raspravu.

Priča o ovom sudaru završena je šalama o tome je li Mustačeva marica naletjela na Perkovićevu ili obrnuto, te je "zaključeno" da je Perković "odgovoran" jer njegova marica očito nije držala dovoljno rastojanje te je naletjela na vozilo ispred u kojemu je sjedio Mustač. Suđenje je nastavljeno svjedočenjem policijskog inspektora Rolanda Brudera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 16:24