ANDREJ PLENKOVIĆ

‘Sučeljavanje s Mostom? Pa to je politička sitnež! Milanović? Svaki dan se budi, lupeta, ide kao protuha po zemlji...‘

Govoreći o uspjesima Vlade, istaknuo je narodne državne obveznice i odgovorno upravljanje financijama

Andrej Plenković 

 Vanesa Pandzic/Cropix

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković sudjeluje na druženju s građanima u Kozari Boku u Zagrebu i tom je prilikom dao izjavu, prenosi N1.

Govoreći o uspjesima Vlade Andrej Plenković je istaknuo: “Izvukli smo se iz smeća gdje ga je Milanović ostavio 2016. na razinu gdje se potvrda odgovornom upravljanju financijama vidjela i prilikom izdanja narodne državne obveznice.”

Na pitanje o financijskom izvješću u ovoj kampanji rekao je: “To će danas predati kolege tajništva, nešto više od 900.000 eura smo potrošili.”

“Bit će velik skup na Rivi na dijelu kojem upravlja Lučka uprava, a ne Grad Split”, rekao je o kampanji u Splitu.

Komentirajući raspravu Milanovića i Butkovića rekao je: “Mislim da je najprije pitanje kakvo je to ponašanje nekoga tko je formalno predsjednik Republike, što je prestao biti kad se pojavio na Odboru SDP-a, krši sve ustavne propise, zakone, prijeti kaznenim progonom. Pitanje je kako netko takav može biti na odgovornoj poziciji. Ove četiri i pol godine vidjeli smo samo vulgarnost, primitivizam, govor mržnje i optužbe u kojima jasno govori da bi instrumentalizirao tijela kaznenog progona. To su dva svijeta, ne dvije Hrvatske. Sramota je za Hrvatsku da imamo ovakvo neustavno uplitanje u izbore nekoga tko je uskoro bivši predsjednik. Milanović bi se trebao baviti gđom Merzel, g. Kovačevićem i njegovim jatacima.”

“Očito se svaki dan budi i lupeta bez veze, ide kao protuha po Hrvatskoj umjesto da se drži zakonskih odredbi”, dodao je.

O sučeljavanju s Nikolom Grmojom rekao je: “Sučeljavali bismo se da imamo s kim. Grbin je kapitulirao prije formalne kampanje, Milanović krši Ustav, a politička sitnež poput Mosta nije netko s kim bismo se mi sučeljavali.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:35