PRIČA IZ HRVATSKE

Strojovođa nije došao na posao, ljudi na ‘brzi‘ vlak čekali sat i pol! HŽ: ‘Ispričavamo se, vratit ćemo novac za karte‘

Zbog čega strojovođa nije na vrijeme stigao na posao, zasad nije poznato

Ilustracija, pruga

 Marko Todorov/Cropix/Cropix

Sat i 20 minuta čekao se vlak za Zagreb na željezničkom kolodvoru u Križevcima u ponedjeljak u rano jutro. Korisnici usluga Hrvatskih željeznica portalu danica.hr javljaju mogući razlog kašnjenja.

Naime, riječ je o ranojutarnjem 'Varaždincu' kojim brojni putnici svakodnevno odlaze na posao u Zagreb. Zbog radova na dionici pruge, autobusima su prebačeni iz Koprivnice u Križevce, gdje su trebali nastaviti vlakom. No, tamo ih je dočekalo iznenađenje.

"Preko razglasa su najprije rekli da vlak koji je trebao krenuti u 6.23 sata kasni u polasku sat vremena. No, od konduktera smo doznali da se zapravo čeka – strojovođa. Čovjek je očito zaboravio doći na posao", ispričao je ogorčeni putnik koji je debelo zakasnio na posao novinarima danice.hr.

Strojovođa se na koncu pojavio, pa je vlak krenuo s otprilike 80 minuta kašnjenja. Zbog čega strojovođa nije na vrijeme stigao na posao, zasad nije poznato.

"Možda si je čovjek spojio blagdane", komentirala je pak jedna putnica.

Kako je vidljivo na stranicama HŽ-a, vlak je trebao stići na zagrebački Glavni kolodvor u 7,14 sati. Kako je riječ o tzv. 'brzoj' liniji cijena karte je 45 kuna, dok je cijena prijevoza za prethodna tri rana vlaka, kojima vožnja do Zagreba traje nešto dulje od sat vremena, 38 kuna.

Iz Hrvatskih željeznica ispričali su se putnicima i priznali da je strojovođa zakasnio na posao.

- Ispričavamo se putnicima vlaka 770 zbog kašnjenja vlaka u polasku iz kolodvora Križevci. Danas, 20. lipnja, vlak 770 nije krenuo iz kolodvora Križevci u 6.23 sati jer strojovođa nije došao na vrijeme na posao. Zbog toga je vlak iz Križevaca krenuo sa 77 minuta kašnjenja, stoji u odgovoru koji je 24.sata primio iz HŽ-a. Napominju kako će HŽ vratiti putnicima novac za karte. Povrat ostvaruju ukoliko pošalju mail na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:04