POTREBNE PROPUSNICE

ŠTO S MIROVINAMA KOJE DOLAZE NA ZAŠTIĆENI RAČUN? Mogu se podići samo u bankama koje mnoga sela nemaju, a ne smije ih se napuštati

Ilustracija
 Vojko Bašić / CROPIX

Puno upita ovih nam dana stiže i od umirovljenika koji imaju zaštićene račune, pa svoje mirovine mogu podizati samo u poslovnicama banaka, budući da nemaju bankovne kartice kojima bi novac mogli podići na bankomatu. S obzirom da banke u selima nemaju svoje poslovnice, ti su ljudi prisiljeni po mirovinu ići u najbliži grad, a sada im je to onemogućeno bez važećih propusnica.

Kako se bliži 1. travnja, kada neke banke već počinju isplaćivati mirovine svojim klijentima, umirovljenike zanima kako će doći do svog novca.

- Na današnjoj sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije donesena je odluka da stožeri u gradovima i općinama mogu umirovljenicima sa zaštićenim računom izdati jednokratnu propusnicu koja će vrijediti nekoliko sati kako bi mogli otići u najbliži grad i podići mirovinu – izvijestio nas je Zvonko Grgec, pročelnik Područnog ureda Civilne zaštite u Osijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. lipanj 2024 18:23