ZATOPLJENJE

Stižu sunce i prave proljetne temperature: Za vikend će biti 15 stupnjeva, idućeg tjedna još toplije

U južnoj struji do naših krajeva stiže topliji zrak kako u unutrašnjosti tako i u Dalmaciji
 Damjan Tadic/Cropix

Umjereno do pretežno oblačno je u većem dijelu zemlje, pri čemu u sjeverozapadnim područjima zemlje ima i slabe oborine, što je posljedica premještanja sjevernije oslabljene hladne fronte, javlja meteorologinja N1 televizije Tea Blažević.

U takvim okolnostima i u nastavku dana može pasti koja kap kiše većinom u gorju i duž Jadrana, no prolazno oborine može biti i u unutrašnjosti, kako središnjoj tako i istočnoj, pretežno poslijepodne.

Što se vjetra tiče, dominirat će danas većinom jugozapadnjak u unutrašnjosti, slabog do umjerenog intenziteta. Jugozapadnjak i zapadnjak pušu duž obale Jadrana, no u nastavku dana češći će biti sjeverozapadnjak.

U južnoj struji do naših krajeva stiže topliji zrak, a trend zatopljenja nastavit će se i idućih dana, pa bi već u subotu temperature mogle biti oko 15, kako u unutrašnjosti tako i u Dalmaciji, javlja N1.

image
Prognoza DHMZ
image
Prognoza DHMZ

Kiša nije na vidiku osim na Kvarneru, a dugoročne prognoze najavljuju kako će i u nastavku idućeg tjedna biti toplo, a temperature će ići čak i više od najavljivanih 15°C.

image
Prognoza DHMZ
image
Prognoza DHMZ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 10:20