SKORO PA SVETA KATA

STIŽE CIKLONA I POVRATAK U REALNOST Za vikend temperatura niža i za deset stupnjeva, u subotu će padati snijeg!

 Bruno Konjević/CROPIX

Iza nas je prva polovina studenog koja je bila natprosječno topla. Iako smo svi navikli na sunce i visoke temperature, takvo vrijeme, sukladno s godišnjim dobom, neće potrajati. Naime, anticiklona će potrajati još nekoliko dana, a onda krajem tjedna slijedi jaka promjena vremena, javlja Crometeo.hr.

Neki manji poremećaj mogao bi proći sjevernije od nas tijekom četvrtka kada će samo na Kvarneru mjestimice možda pasti malo kiše, a temperatura će pasti za stupanj ili dva u odnosu na prvu polovicu tjedna.

U petak će na sjevernom Jadranu biti umjereno do znatno oblačno, povremeno uz kišu. U Dalmaciji djelomično sunčano sa sve više oblaka prema kraju dana, prvo na sjevernom dijelu. I u unutrašnjosti kasno navečer u petak možda već ponegdje bude i kiše. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, a tlak će biti u padu što najavljuje jaču promjenu vremena za vikend.

Naime, u subotu i nedjelju bi pod utjecajem ciklone vrijeme trebalo biti nepovoljno. To znači oblačno i osjetno hladnije, povremeno s kišom koja može biti i obilnija. Uz sjeverni vjetar osjetno će zahladiti pa bi temperatura zraka mogla pasti za desetak i više stupnjeva. U gorju je tijekom vikenda moguć i snijeg, a za nizine se ipak čini da će to biti kiša.

Početkom sljedećeg tjedna oborine će prestati, ali ostaje hladno. Hladnije će biti idućeg tjedna i u Dalmaciji pa bi u planinama mogao pasti i prvi snijeg.

Državni hidrometeorološki zavod u sedmodnevnoj prognozi gotovo posvuda u unutrašnjosti prikazuje snijeg s jutarnjom temperaturom od 2°C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 18:04