VIŠE NAOBLAKE

Stiglo nestabilnije vrijeme, meteorologinja DHMZ-a otkrila i što nas čeka za vikend

Oblaka će biti sve više, mjestimice će padati i kiša, osobito u petak i subotu, kada je moguć i poneki izraženiji pljusak

Ilustrativna fotografija

 Ivana Grgic/Cropix

Danas će biti umjereno i pretežno oblačno, a u Dalmaciji prijepodne većinom sunčano. U drugom dijelu dana, uglavnom navečer, na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima mjestimice kiša. Vjetar većinom slab, ponegdje na kopnu umjeren istočni i sjeveroistočni, na sjevernom Jadranu bura, podno Velebita ujutro lokalno jaka. Najviša dnevna temperatura od 13 do 18, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 20 i 25 °C, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas.

Sutra će biti umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, ponajprije na sjevernom Jadranu i u zapadnim kopnenim krajevima. Vjetar većinom slab, u Podunavlju do umjeren jugoistočni. Na Jadranu slabo i umjereno jugo, popodne u jačanju, a noći i ujutro na sjevernom dijelu još bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu između 15 i 20 °C. Najviša dnevna temperatura od 12 do 17, na moru između 20 i 24 °C, javlja DHMZ.

Da od danas slijedi promjenjivije razdoblje uz više oblaka i niže temperature, javlja i meteorologinja HRT-a Petra Mikuš Jurović.

U središnjem dijelu zemlje će sunčanih razdoblja biti u prvom dijelu dana, a najviše oblaka se očekuje na zapadu zemlje. Prema večeri će rasti vjerojatnost za malo kiše, posebno u Istri.

Na obali će noćas puhati umjerena, a podno Velebita i jaka bura.

U Dalmaciji će većinom prevladavati sunčano, a i tamo se prema večeri očekuje porast naoblake. Najviše dnevne temperature u Dalmaciji će biti od 22 do 25 stupnjeva. Slično će biti i na samom jugu zemlje, gdje je u drugom dijelu dana također moguća naoblaka.

Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a je za HRT prognozirala i kakvo će vrijeme biti sutra i za vikend.

- Na Jadranu će u četvrtak okrenuti na jugo, koje će prema vikendu jačati, ponegdje na jako, moguće i olujno, a u subotu će na sjeveru zapuhati bura. Oblaka će biti sve više, mjestimice će padati i kiša, osobito u petak i subotu, kada je moguć i poneki izraženiji pljusak praćen grmljavinom. Na kopnu također promjenjivo, no povremene kiše bit će ponajprije u unutrašnjosti Dalmacije te u Gorskoj Hrvatskoj. Ponegdje u središnjim te posebno istočnim krajevima mogla bi do kraja tjedna pak izostati, kaže Mikuš Jurković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2024 09:49