DOBRE VIJESTI

Stiglo je zatopljenje! U Dubrovniku u 11 sati izmjereno 17 stupnjeva. Proljetne temperature griju u cijeloj Hrvatskoj!

 Miso Lisanin / CROPIX

ZAGREB - Nakon vrlo niskih temperatura i snijegom i ledom okovane Hrvatske, danas i sutra nas očekuju razmjerno sunčano vrijeme s iznadprosječnim temperaturama.

Jutarnja temperatura biti će od -2 do 3, na sjevernom dijelu Jadrana od 2 do 7, na južnom od 7 do 11, a najviša dnevna između 13 i 18°C.

Danas već u 11 sati u Dubrovniku je izmjereno rekordnih 17 stupnjeva. Knin, Komiža, Hvar i Pazin grijali su se na 16 Celzijevaca. U Zagrebu je bilo 10 stupnjeva.

Novo pogoršanje vremena nas očekuje već u nedjelju i u ponedjeljak kada će dnevna temperatura biti sedam stupnjeva Celzijevih.

Očekuje se kratkotrajna kiša, a u višem gorju može pasti i vrlo malo snijega. U nedjelju će zapuhati umjeren sjeverac, na Jadranu jaka bura koji će u ponedjeljak postupno slabjeti.

U utorak također postoji mogućnost kiše, dok bi nas u srijedu posljednjeg dana veljače trebalo grijati sunce, podaci su DHMZ-a.

Kod ljudi osjetljivih na vrijeme javit će se razdražljivost, glavobolja i umor. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane, upozoravaju iz DHMZ-a te preporučuju slojevitu odjeću s obzirom da se ujutro temperature kreću i dalje ispod nule.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 09:56