NAJAVLJENO NEVRIJEME

STIGLA NOVA UPOZORENJA METEOROLOGA Grmljavinska oluja koja tijekom noći stiže mogla bi biti opasna

Dobar dio unutrašnjosti, ali i dio priobalja, u noći na četvrtak mogla bi pogoditi žestoka oluja

Nakon što su meteorolozi u utorak upozorili na mogućnost da se dijelovi unutrašnjosti u srijedu navečer nađu na udaru izraženijeg grmljavinskog nevremena, stigla je nova prognoza s novim upozorenjima. Dok je još u utorak Meteoalarm izdao upozorenja najnižeg, žutog stupnja, situacija se u međuvremenu promijenila pa su sada za istočnu i sjeverozapadnu Hrvatsku na snazi narančasta upozorenja, što znači da bi vremenski uvjeti mogli biti opasni.

'Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva dana od strane vaših državnih tijela', navodi Meteoalarm.

Za Liku, Gorski kotar, Banovinu, Istru i sjeverno primorje na snazi su žuta upozorenja, koja upućuju na potencijalno opasne vremenske uvjete, također zbog mogućeg grmljavinskog nevremena.

Velika promjena vremena u svakom bi slučaju trebala nastupiti u kasnim večernjim i noćnim satima.

Državni hidrometeorološki zavod za četvrtak najavljuje u prvom dijelu dana promjenljivo oblačno, još ujutro ponegdje uz malo kiše, a zatim djelomice ili pretežno sunčano. Sredinom dana i poslijepodne na jugu su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina.

Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena bura, na sjevernom dijelu u noći i ujutro prolazno i jaka, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura uglavnom između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 20. Najviša dnevna od 20 do 25, na Jadranu između 24 i 28 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 16:52