HTV SE UPALIO

'Stanković nije ništa prekršio igrokazom o premijerkinom stanu'

HTV-ovo povjerenstvo odbacilo je žalbu Jadranke Kosor na 'Nedjeljom u 2' s Dragom Pilselom
 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Aleksandar Stanković, urednik i voditelj “Nedjeljom u dva” nije kriv zbog toga što je u svojoj emisiji izveo igrokaz u kojem je gost Drago Pilsel glumio premijerku Jadranku Kosor . Tako je, doznajemo, odlučilo Etičko povjerenstvo HRT-a kojemu je Stankovića prijavio v.d. glavni ravnatelj HRT-a Josip Popovac.

Popovac je, naime, zatraćio od Etičkog povjerenstva da analizira dio emisije s igrokazom kako bi se utvrdilo je li popularni voditelj prekršio odredbe Etičkog kodeksa HRT-a.

Emisija u kojoj je Pilsel glumio premijerku izazvala je u javnosti burne reakcije, a oštro su reagirali i iz same Vlade.

No, u svom obrazloćenju članovi Etičkog povjerenstva su pojasnili kako se Stanković nije ogriješio o profesionalne standarde. Naveli su kako je Stanković novinar s dugogodišnjim iskustvom koji ima pravo postaviti pitanje o stjecanju stanarskog prava premijerke Jadranke Kosor.

Također su, doznajemo, ustvrdili da se Stanković u svojoj emisiji baveći se slučajem Drobac, bavio ljudskim pravima.

Etičko povjerenstvo je navelo i to kako je Stanković jasno naglasio gledateljima da se radi o fikciji i zamišljenom intervjuu jer je prije igrokaza izjavio “a, sada idemo pokušati imaginirati”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 07:11