ODGOVARA NA OPTUŽBE

Stanimirović: Ako sam kršio Ženevsku konvenciju, neka istražni organi dođu po mene

 Damir Glibušić / CROPIX

OSIJEK - Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović izjavio je u emisiji Osječke televizije “Karte na stol” kako su političke floskule da SDSS održava Vladu na životu te istaknuo da se oporbeni SDP ne bi mogao uhvatiti u koštac s problemima korupcije, kao što to čini Vlada Jadranke Kosor.

- Mi kao manjina ne možemo biti uz oporbu, već uz Vladu, jer sva važna pitanja moramo rješavati u suradnji s Vladom i ministarstvima, bez obzira na to je li riječ o HDZ-ovoj ili SDP-ovoj Vladi. Uz to, trenutno ne vidimo što bi sadašnja oporba mogla nabrzinu promijeniti, jer od njih nema konkretnih prijedloga. S druge strane, posao koji radi premijerka u vezi s pravosuđem i korupcijom vrijedan je pažnje. SDP za takvo što nema kredita. Mi to znamo iz osobnog iskustva i vremena koalicijske Vlade, jer se s bivšim premijerom Račanom o tome nije moglo razgovarati, jer se on bojao - rekao je Stanimirović.

- U Vukovaru su u proljeće i rano ljeto 1991. u zrak letjele kuće i kafići u vlasništvu Srba i to treba reći, naravno uz sav pijetet prema žrtvama Ovčare i svemu što se događalo poslije. Što se mene osobno tiče i prozivanja da sam ratni zločinac, mogu samo reći da ni meni niti ikome ne može suditi ulica. Ako sam aboliran, to nije razlog da me se progoni, a ako sam učinio nešto protivno Ženevskoj konvenciji, neka dođu istražni organi. Ja sam tu - rekao je Stanimirović, osvrnuvši se u razgovoru s novinarom Goranom Flauderom i na slučaj Purda.

- Srbijanski predsjednik Tadić pitao me je zašto hrvatsko Ministarstvo pravosuđa, s obzirom na to da je znalo da se Srbija zanima za Purdu, nije provelo istragu i dostavilo rješenje kako nema elemenata za kazneno djelo. Nije dobro da mi s našeg teritorija prepuštamo procesuiranje nekome drugome. Inače, kad je riječ o Purdi, iz Srbije tvrde da će biti oslobođen sumnje ako je točno da se prijava temelji samo na iskazima danima pod torturom i u strahu - zaključio je Stanimirović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 01:29