VRLO LOŠA REKLAMA

Srpski mediji o napadima na srpske turiste u Hrvatskoj: Zbog Gotovine počela sezona batinjanja

Beogradski dnevnik navodi i kako će se srpski turisti u vrijeme kada 'gradonačelnik Splita na mitinzima prisvaja Banat i Bačku' osjećati još nesigurnije

BEOGRAD - Sezona lova na srpske turiste i službeno je otvorena na Hrvatskom primorju - objavio je danas srpski Press navodeći kako je za 'raniji početak lova' najviše kriva haaška presuda generalu Anti Gotovini.

Naslov koji dosta jasno govori što srpski mediji misle o ponašanju Hrvata prema turistima koji iz Srbije dio je članka u kojem Press navodi sve incidente koji su se dogodili proteklih godina.

U središtu posljednjeg slučaja nalazi se 44-godišnji Milan S. iz Beograda kojem je tijekom boravka u Dubrovnik umalo zapaljen automobil. Iako divljaci u tome nisu uspjeli razbili su mu stražnje vjetrobransko staklo.

Policija je počinitelje privela, a šteta se procijenjuje na 2000 eura.

Neprijatan susret imao je i bračni par iz Beograda, koji je želio ostati anoniman. Njih je, dok su šetali Pelješcem, verbalno napala starija mještanka vičući 'da odu iz Hrvatske, da im nije mjesto tu i da će pozvati sinove da ih otjeraju'.

- Ako ste dosad zbog automobila sa srpskim registracijama ili nekog nesvjesnog „bre" osjećali zebnju južnije od Kvarnera, sada će vam - u dane kada se po osuđenom generalu nazivaju trgovi, ulice i nogometni stadioni, vrh 'lijepe njihove' stavlja znak jednakosti između Jasenovca i Srebrenice, a gradonačelnik Splita Željko Kerum na mitinzima prisvaja Banat i Bačku - biti još gore – upozorava srpske turiste Press.

Napade na Srbe u Hrvatskoj prokomentirao je i novinar Jutarnjeg lista, Drago Hedl koji je također ocijenio da je situacija nešto napetija nego prošle godine.

- Nisam čuo za posljednji napad, koji je sigurno posljedica vandalizma. Atmosfera je, istina, ovdje možda malo napetija nego prošle godine, ali je znatno bolja nego što je bila u prvih sedam dana po završetku suđenja Gotovini i Markaču. Ljudi koji izazivaju incidente, uvjeren sam, ne čine većinu u ovoj zemlji – pojasnio je Hedl.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 20:21