KLJUČNI SVJEDOK?

Sretena Jocića stisnuli i svjedokom iz Nizozemske

 CROPIX

BEOGRAD - Sreten Jocić, protiv kojeg je u ponedjeljak specijalno tužilaštvo u Beogradu podnijelo optužnicu za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, kao organizatora ubojstva, mogao bi, prema spekulacijama nekih beogradskih medija, dobiti status pokajnika.

Želi da mu daju jamstva

Prema tim izvorima, koje Miljko Radisavljević, specijalni tužilac, nije želio komentirati, Jocić traži jamstva da za ubojstvo Pukanića i Franjića neće dobiti više od 10 godina zatvora, a zauzvrat bi odao ime krajnjeg naručitelja ubojstva koji mu je platio 1,5 milijuna eura za likvidacije.

I ranije su se pojavljivale informacije kako bi Jocić mogao biti pokajnik, ali da bi taj status mogao dobiti i njegov kum Slobodan Đurović, koji je u Zagrebu optužen kao organizator ubojstva. No, obje informacije dosad su se pokazale neosnovanima.

Jedini uvjet koji je bio postavljen i Jociću, ali i ostalim optuženicima jest da otkriju krajnjeg naručitelja ubojstva.

Jocićeva pozicija u postupcima koji se protiv njega vode u Srbiji trenutno je vrlo nepovoljna jer ga je i Zoran Đorđević, bivši policajac, u svjedočenju videolinkom iz Nizozemske optužio za ubojstvo Gorana Marjanovića i bivšega policijskog inspektora Dragana Radišića.

Hrvatska ne zna za nagodbu

No, srbijanska javnost, tvrde nam kolege, ne bi blagonaklono primila nagodbu tužiteljstva s Jocićem pa se ona zato uzima s velikom rezervom. Hrvatska policija nema nikakvih saznanja o tome da Jocić nudi nagodbu tužiteljstvu.

Milo Đukanović tuži tužitelja Scelsija

Crnogorski premijer Milo Đukanović najavio je tužbu protiv talijanskog tužitelja iz Barija, Giuseppea Scelsija, koji je vodio istragu o “duhanskoj mafiji”. Đukanović je tužbu najavio tijekom konferencije o obrazovanju, a rekao je da će to učiniti kako bi zaštitio svoj integritet. Đukanović je izjavu Ratka Kneževića, svjedoka tužiteljstva koji je neposredno prije podizanja optužnice u slučaju Pukanić njega i Stanka Subotića Caneta označio naručiteljima ubojstva, nazvao “budalastim traćenjima balkanskih nesretnika”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 04:44