VELIKA ŠKRTICA

Sramota! Pogledajte odakle u naše trgovine dolazi voće i povrće usred sezone: Domaća su samo ova četiri proizvoda...

Ponajviše su nas zanimale namirnice kojima je sada sezona - maline, trešnje i breskve

Obišli smo nekoliko trgovina i pronašli vrlo malo svježih domaćih proizvoda

Iako je proljeće vrijeme kad su tržnice preplavljene raznim bojama navodno domaće uzgojenog voća i povrća, situacija koju je Velika škrtica snimila u svojem novom videu pokazuje da u trgovinama i dalje kupujemo namirnice iz uvoza, tek tu i tamo s kojom iznimkom.

Obišli smo tako prošli tjedan nekoliko trgovina omiljenih Hrvatima, no ono što smo u njima zatekli još je jednom pokazalo da Hrvatska ima ozbiljnih problema u poljoprivredi i da domaće namirnice vrlo rijetko stižu do domaćeg potrošača.

Ponajviše su nas zanimale namirnice kojima je sada sezona - recimo, maline, trešnje i breskve, razgledali smo malo kakva je situacija s blitvom i špinatom, proučavali smo deklaracije na brokuli, a zanimljivo je da uopće nismo našli svježe mahune ni mnogih drugih namirnica kojima je sada sezona.

Hrvati koji kupuju u trgovinama, a takvih je većina s obzirom na velike razlike u cijeni u odnosu na tržnice, preživljavaju gotovo isključivo zahvaljujući uvozu te se čini kako se uzgoj voća i povrća isplati svima - osim nama.


Imate prijedlog za Veliku škrticu?

Pišite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uključite se u Facebook grupu Velika škrtica, povežite se s najvećom zajednicom potrošača i saznajte odgovore na sva pitanja o kojima drugi šute

image

Velika škrtica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 08:19