ROŠADA NA PRISAVLJU

ŠPRAJC ŠEF INFORMATIVE, GORDANI MRĐEN PRVI PROGRAM, A VAKULA GLAVNI METEOROLOG Nova HRT-ova imenovanja

"Moja je vizija da budemo najveća multimedijalna kuća po broju vijesti, važnosti i utjecaju, ne samo u Hrvatskoj nego i šire", naglasio je Šprajc

Gordana Mrđen imenovana je za glavnu urednicu HTV1 na petogodišnji mandat, za voditelja Informativnoga medijskog servisa (IMS) - HRT-ove informativne agencije, koji će proizvoditi sadržaj za sve HRT-ove medije i platforme, na mandat od pet godina imenovan je Zoran Šprajc.

HRT od sada ima i svog glavnog meteorologa - to je Zoran Vakula, a prvi put ima i glavnog ekonomista - dr. sc. Antu Rončevića, priopćio je HRT.

Mrđen je imenovana iako je dobila potporu 35,09 posto novinara i drugih kreativnih zaposlenika HRT-a, dok je Tomislava Špoljara podržalo njih 55,50 posto.

"Činit ćemo pomake kako bismo ostvarili snažan i relevantan program", obećala je Mrđen koja je do sada obnašala dužnosti v.d. glavne urednice HTV, urednice Programa za djecu i mlade, bila je i voditeljica-mentorica u Programu za kulturu, znanost i obrazovanje, a obnašala je i druge dužnosti. druge. Nagrađena je Godišnjom nagradom HRT-a.

Zoran Šprajc, koji će obnašati poslove voditelja HRT-ove informativne agencije najavio je kako će se, nakon što 'snimi' postojeće stanje, okružiti dokazanim profesionalcima.

"Moja je vizija da budemo najveća multimedijalna kuća po broju vijesti, važnosti i utjecaju, ne samo u Hrvatskoj nego i šire", naglasio je Šprajc koji je u svojoj profesionalnoj karijeri bio izvršni urednik Informativnoga programa HTV-a, urednik i voditelj Dnevnika, novinar, urednik i voditelj u informativnom i mozaičnom programu, a objavio je i knjigu političke i društvene satire "Moja istina o Angelini Jolie".

Na HRT-u, na kojem su danas predstavljeni voditelji izabrani na natječajima provedenim posljednjih tjedana, uz glavnog urednika HTV1 i voditelja IMS-a, predstavljen je i glavni meteorolog Zoran Vakula, a izabrani su i ostali voditelji na čelu nacionalne televizijske kuće.

Imenovani su i voditelji radnih jedinica i službi u poslovnim jedinicama Produkcija, Poslovanje, Tehnologija te voditelji radnih jedinica koje se nalaze u samostalnoj ustrojbenoj jedinici Podrška upravljanju.

Kako ističu na HRT-u, današnjim imenovanjima u završnicu ulazi druga faza preustroja HRT-a ulazi u završnicu.

U prvoj fazi osnovane su poslovne jedinice: Program, Produkcija, Tehnologija i Poslovanje, te samostalna ustrojbena jedinica Podrška upravljanju. Imenovani su ravnatelji poslovnih jedinica i glavni urednici programskih kanala. U drugoj fazi, koja je počela 6. lipnja 2013. , provedeni su natječaji za sve voditelje radnih jedinica i za voditelje novih odjela i drugih novih jedinica. Dosadašnje promjene pratila je vrlo intenzivna izmjena internih propisa.

U trećoj fazi, kako najavljuju, slijedi primjena nove sistematizacije, novih internih politika i strategija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 21:42