NEMA VIŠE ZABUŠAVANJA

Splitski gradonačelnik Kerum zabranio Facebook u gradskoj upravi

Oni zaposlenici kojima je posjet društvenim mrežama koristan u poslu i dalje imaju omogućen pristup
 Jakov Prkić/CROPIX

SPLIT – Splitski gradonačelnik Željko Kerum zabranio je pristup Facebooku zaposlenima u gradskoj upravi.

- Istina je da smo onemogućili pristup djelatnicima prema socijalnim mrežama, potvrdili su u gradskoj službi zajedničkih poslova.

- Potaknuti interesom pročelnika nekih odjela izlistali smo statistički izvještaj o učestalosti posjeta i provedenom vremenu na internetskim stranicama. Na osnovu toga je uočeno da jedan dio djelatnika dosta radnog vremena provodi na Facebooku.

Na osnovu povratnih informacija od pojedinih pročelnika koji su dobili uvid u statistiku posjeta, izraženo je stanovište i zamolba da se onemogući pristup stranicama koje se intenzivno posjećuju odnosno na koje djelatnici troše znatan dio svog radnog vremena, a koje po prirodi posla kojima se djelatnici bave ne opravdavaju takvu posjetu. Facebook je u tom pogledu bio najzastupljeniji i uputa nadležnih bila je da se onemogući pristup Facebooku.

Međutim, svakom djelatniku kojemu je u poslu korisno služiti se socijalnim mrežama i koji je izrazio želju da ima taj pristup to je i omogućeno, obrazlažu razloge zabrane u gradskoj upravi te dodaju kako je stav Gradske uprave uvijek bio afirmativan u pogledu korištenja interneta te da je u Banovini bio dopušten pristup svim stranicama osim onima koje propagiraju mržnju, netoleranciju, porno sadržaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 07:12