AFERE KOJE POTRESAJU HRVATSKU

Specijal Nedjeljnog Jutarnjeg > Korupcija: Kako je opljačkana Hrvatska

Znate li za slučajeve korupcije u svojoj lokalnoj zajednici? Jeste li morali platiti doktora za brzi pregled ili profesoru za ispit? Znate li za činovnika koji prima mito? Pišite nam na komentarima ili šaljite anonimne dojave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Zagreb, 130208.Sjediste HYPO grupe, Slavonska avenija. Banka - ilustracije.Brojanje novca. Foto: Elvir Tabakovic / CROPIX
 Elvir Tabaković / CROPIX

Daimler , Medikol, Bankomat, Maestro, Fimi-media, Indeks, HAC, Hrvatske vode, Rončevićevi kamioni, HEP, Hypo, ... Ovo je tek početak popisa brojnih policijskih akcija i afera koje drmaju Hrvatskom posljednjih nekoliko godina. Već se pomalo teško snaći u svim tim iznosima, akterima i odnosima.

Samo ovaj tjedan izašli su novi detalji o aferama Medikol, Daimler, Hypo... Uz to je Jutarnji list otkrio kako je tvrtka Dalekovod isplatila 1,2 milijuna eura na račun neke off-shore kompanije kako bi se tim novcem finaciralo igranje Borisa Živkovića u Hajduku . U to je vrijeme Dalekovod od države dobio posao vrijedan milijardu kuna.

U ovoj količini razornih afera nezapaženo je prošla vijest kako je čelnik Udruge prvoligaša HNL-a pokušao švercati ozbiljnu količinu pribora za printere iz Kine.

U velikom specijalu Nedjeljnog Jutarnjeg donosimo cjelovitu priču o tome kako je opljačkana Hrvatska, i kako se kroz nekoliko godina izgradila kultura korupcije u svakoj pori društva.

Korupcija u Hrvatskoj je apsolutna i potpuna. Nema sektora koji nije zahvaćen i kompromitiran: zdravstvo, školstvo, građevina, vojska, zaštita okoliša, privatizacija, bankarstvo, promet, energetika i mnogi drugi.

U bilo kojoj drugoj državi čitavo bi se društvo godinama bavilo profesorima koji su tražili novac za prolaske na ispitu, ili premijerom koji je od hapšenja bježao diljem Europe.

Specijal Nedjeljnog potražite na kioscima 10.4., a sve čitatelje pozivamo da nam dojave i ispričaju svoja osobna iskustva s općeprisutnom korupcijom koja uništava hrvatsko drustvo. Znate li za slučajeve korupcije u svojoj lokalnoj zajednici? Jeste li morali platiti doktora za brzi pregled ili profesoru za ispit? Znate li za činovnika koji prima mito?

Pišite nam na komentarima ili šaljite anonimne dojave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 08:17