OTAC NASILNIK

Šokantno obrazloženje presude: Da, seksao se s nekom ženom pred curicama, ali tek jednom!

Bilo bi dobro da moje curice nisu s ocem, ne znam kako je sud mogao donijeti takvu odluku, kaže majka djevojčica
 Thinkstock

BJELOVAR - Mojim bi djevojčicama bilo bolje da su u nekom domu, nego da su s ocem. Istina je da je neodgovoran, da one moraju same ložiti peć i njega nikad nema kod kuće.

Ne znam kako je sud mogao presuditi u njegovu korist i kako ne vide da za njih nije dobro da su s njim - počinje priču o djevojčicama njihova majka, koja je odlučila progovoriti nakon teksta objavljenog prošli tjedan u Jutarnjem. Kaže kako zna da njihov život ni izdaleka nije onakav kakav bi djevojčice trebale imati, no ona im ne može pomoći.

Nije imala snage

Bivšeg supruga napustila je jer ju je iskorištavao, varao s drugim ženama i opijao se. Ona, pak, nije bila dovoljno hrabra da se bori s njim, pa ga je stoga napustila i otišla od njega. Djevojčice je posljednji put vidjela 2008., a otad je u braku s drugim muškarcem i trenutačno čeka njihovo četvrto dijete. Priznaje da se o djevojčicama sada ne bi mogla brinuti, iako joj je ponekad zbog toga vrlo teško.

U obrazloženju pravomoćne presude sudsko vijeće Županijskog suda pojašnjava da je prvostupanjski, Općinski sud, pravilno ocijenio okolnosti u kojima djevojčice žive s ocem te donio dobru odluku da ostanu s njim.

‘Gledajte u zid’

U presudi se navodi da za djevojčice ne bi bilo dobro da se odvajaju od oca jer su za njega vezane te bi im to bio dodatni šok. Smatraju da nije u većoj mjeri zanemario odgoj, a činjenica je da ima jedva dostatna sredstva za život. Stoga mora raditi i poslije radnog vremena kako bi podmirio sve troškove.

To što je pred djevojčicama imao spolni odnos s nekom ženom, a njima rekao da se okrenu i gledaju u zid, sudsko vijeće obrazložilo je riječima da je to samo jednom učinio. Argument učiteljice koja je iskazivala na sudu da djevojčice ne pišu redovito zadaće, pao je u vodu kada je rečeno da otac redovito dolazi na informacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 18:22