ZVONO NA UZBUNU

Šokantna priča iz silvestarske noći: Pijanog dječaka (11) otac na rukama donio u zadarsku Hitnu!

 Nikola Vilić / CROPIX

ZADAR - Novogodišnja proslava umalo je bila pogubna za 14-godišnju djevojčicu iz Zadra kojoj je u zadarskoj Općoj bolnici, gdje je dovezena nakon što joj je pozlilo, izmjereno čak dva promila alkohola u krvi. Trenutačno se, kako doznajemo, uspješno oporavlja na Odjelu pedijatrije, te bi uskoro trebala biti puštena na kućnu njegu.

U bolnicu je dovezena kolima Hitne pomoći u 23 sata na Silvestrovo nakon što su njezini prijatelji sa kojima je slavila na Poluotoku, gdje je bio organiziran doček na otvorenom, pozvali pomoć vidjevši da joj je pozlilo.

- Zbog prekomjernog konzumiranja alkohola zabilježeno je dvanaest intervencija, što je stopostotno povećanje u odnosu na prošlogodišnju novogodišnju noć kada je evidentirano šest takvih intervencija - kazali su u zadarskoj Hitnoj medicinskoj pomoći.

Zbog trovanja alkoholom prošle je godine u zadarsku bolnicu u besvjesnom stanju dovezeno čak četvero djece u dobi od 13 i 14 godina. Dovezeni su uglavnom u besvjesnom stanju, a kod svih je utvrđeno da su prije trovanja pili votku. U najgorem je stanju bio 11-godišnjak kojeg je u Silvestarskoj noći sa 1.6 promila alkohola u krvi na rukama u zadarsku Hitnu pomoć donio njegov otac.

Dječak je u Hitnoj pomoći primio infuziju, nakon čega je prebačen na Odjel pedijatrije zadarske Opće bolnice gdje se oporavio. On je tijekom proslave u obiteljskoj kući roditeljima ukrao bocu alkohola iz garaže nakon čega se prepio, a roditelji su ga pronašli u klonulom stanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 16:58