VRUĆA RASPRAVA

ŠOK NA GRADSKOM VIJEĆU Sinovčić optužio SDP-ovca za silovanje: 'Skupljala je krvavu odjeću!'

Neposredno pred Sinovčićev ispad, SDP-ov vijećnik je zatražio informacije o NK Zadru
 Luka Gerlanc/CROPIX

U sklopu aktualnog sata zadarskog Gradskog vijeća nezavisni gradski vijećnik Reno Sinovčić optužio je vijećnika SDP-a Antuna Novoselovića da je prije šest godina silovao jednu ženu kraj kafića "Valentina". Neposredno pred Sinovčićev ispad, Novoselović je zatražio informacije o postupku preoblikovanja NK Zadar i obvezama Grada Zadra u tom postupku, piše Slobodna Dalmacija.

- Ljudi koji za kriminal prozivaju gradonačelnika Kalmetu ili mene su nemoralni ljudi. Jedna žena pati jer je silovana od jednog ovdje nazočnog gospodina kraj kafića "Valentina", a taj se prikazuje kao moralna vertikala ovoga grada. Ne mogu više slušati da me proziva jedan kriminalac. Antun Novoselović stalno govori o moralu iako je silovao ženu, a policija mene maltretira po njegovom nalogu, rekao je Sinovčić dodajući da se sve dogodilo prije šest godina i da je riječ o samohranoj majci.

Predsjednik GV-a Živko Kolega oduzeo je Sinovčiću riječ, ali se dovikivanje nastavilo, pa je Kolega prekinuo sjednicu.

- Reci ime, doviknuo je u jednom trenutku Novoselović, a Sinovčić mu je odgovorio: Ti jako dobro znaš, kupila je krvavu robu i bježala pred tobom.

U prvoj izjavi Antun Novoselović, nekadašnji prvi čovjek Krim odjela Policijske uprave u Zadru, izjavio je da je riječ o notornoj laži:

- Svašta čovjek može očekivati kada netko izađe za govornicu Gradskog vijeća, ali ovo je zaista dno dna. Sa Sinovčićem nikada nisam pio piće, nisam se družio s njim ni imao bilo kakav kontakt, osim onog službenog. Ovo su laži i izmišljotine. Imam suprugu i troje djece, a na Gradskom se vijeću dopusti ovakav istup, teško je to shvatiti, rekao je Novoselović.

Antun Novoselović (Luka Gerlanc/CROPIX)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 15:39