OBDUKCIJA POTVRDILA

Smrzavanje je uzrok smrti dvojice šogora koji su zapeli u snijegu na Papuku, ali niz okolnosti je i dalje čudan

Bili su odjeveni samo u majice, a na nogama su imali tenisice. Moguće je da su na Papuk stigli prijepodne kad je bilo toplije
 Danijel Soldo/Cropix

Smrzavanje uslijed pothlađenosti kojoj su bili izloženi uzrok je smrti 38-godišnjaka iz Radovanaca kod Velike i njegova 26-godišnjeg šogora iz Požege, čija su beživotna tijela pronađena u ponedjeljak na Papuku.

Pokazala je to obdukcija njihovih tijela koja je u utorak i srijedu obavljena u Općoj bolnici Virovitica, gdje su prevezeni nakon što tijekom čišćenja snijega s papučkih prometnica otkriven stravičan prizor. Jednog je muškarca, podsjetimo, doslovno iz snijega iskopala ralica zimske službe koja je čistila cestu između Velika i Slatinskog Drenovca, a drugi je pronađen 3-4 kilometra dalje na šumskom, planinarskom putu. No, kriminalističko istraživanje ove tragedije, kako doznajemo, još nije okončano.

Policija pokušava otkriti što je ovaj dvojac radio u nedjelju na Papuku potpuno nepripremljen za uvjete. Bili su odjeveni samo u majice, bez jakni, a na nogama su imali tenisice. Moguće je da su na Papuk stigli prijepodne kada je bila južina, ali su tamo ostali do kasno poslijepodne kada je nastupilo snježno nevrijeme koje je na nekim mjestima ostavljalo nanose snijega veće od pola metra.

Čudno je i to što su pronađeni na tako udaljenim lokacijama, a postoje svjedoci koji su ih tog dana vidjeli zajedno kod bivšeg odmarališta Zvečevo. Iz Parka prirode Papuk opetovano apeliraju na građane da se pri odlasku na Papuk odjenu i opreme adekvatno zimskim uvjetima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:49