ISTRAGA SLUČAJA

SMRT KADETA HV-a NA TREŠNJEVCI ‘Nije djelovao kao da je depresivan ili sklon samoubojstvu’

Zagreb, 220508.Ocevid na mjestu prometne nesrece na Aveniji Marina Drzica (kod mosta Mladosti) u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila. Jedna osoba je poginula. Vojna policija na mjestu ocevida.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX

Vojni policajci i dalje istražuju smrt kadeta Viktorija Potroška (22), potrđeno je iz MORH-a.

Okolnosti tragedije istražuje i povjerenstvo koje je formirano na Hrvatskom vojnom učilištu. To je prvi put u 12 godina od pokretanja programa “Kadet na Hrvatskom vojnom učilištu” da je jedan od polaznika smrtno stradao.

Prema neslužbenim informacijama kadet je u četvrtak ujutro s izdanom uputnicom sa Vojnog učilišta otišao civilnom liječniku. No, do njega nije stigao. Otišao je na Trešenjevku gdje njegova obitelj ima stan, popeo se na zgradu i bacio u smrt.

Potroško je bio jedan od 94 kadeta koji su se upisali na Vojni studij koji je ove godine pokrenut na Hrvatskom vojnom učilištu. Među upisanima je sa 22 godine bio najstariji. Iako mu je krsni kum general Ivica Kinder, pročelnik Vojnog kabineta predsjednika Josipovića, to, kako nam tvrde upućeni, nije utjecalo na njegov prolazak na testovima. U MORH-u tvrde kako je prethodno uspješno prošao sve potrebne testove i psihofizičke provjere i imao je sve potrebne rezultate na maturi. Upisao je smjer vojno inžinjerstvo. Prije polaganja prisege kadeti su upućeni na pripremni kamp gdje se polaznici pripremaju za vojnički poziv te prolaze prvo rukovanje oružjem. U MORH-u ističu kako kamp nije selekcijski i samostalno je odustalo njih 11, a Potroško nije bio među njima.

Prema službenom odgovoru iz MORH-a Potroško je sve svoje obveze izvršavao pravovremeno. Neslužbeno smo čuli kako je ipak primijećena njegova istaknuta ambicioznost, želja da bude najbolji, prvi u svemu, što se ipak pripisivalo činjenici da je bio najstariji od polaznika. Ničime nije odavao da je depresivan ili sklon suicidu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 20:33