NOVOKMETOVA EKIPA

Smjene na HTV-u: Odabrali i Đelu Hadžiselimovića, Kovačević opet šef Sportskog programa

Ovo su dani za pamćenje. Aktivisti su došli na vlast, dijeli se plijen, kaže nam jedan od smijenjenih

ZAGREB - Đelo Hadžiselimović do daljnjega neće ništa odabirati. HTV-ov brend smijenjen je s mjesta urednika Stranog programa, a zamijenit će ga Krešimir Zubčić. Đelo je stoički podnio odluku novog v. d. ravnatelja Domagoja Novokmeta koji je, kažu na Prisavlju, urednike odabrao na prijedlog Deana Šoše, v. d. glavnog urednika.

Novokmet postavio svoju ekipu na HTV-u: Mikleušević Pavić nova šefica Informativnog, a Kovačević Sportskog programa

Što se njegova nasljednika tiče, u redakciji Stranog programa opisuju ga kao čovjeka koji je donedavno bio zadužen za crtane filmove i tinejdžerske serije poput “Glee”. No Zubčić je i povjerenik Sindikata novinara Hrvatske na HTV-u. Slijedom toga jedan je od potpisnika svibanjskog priopćenja u kojem se prosvjedovalo zbog treće opomene pred otkaz vrsnoj vanjskopolitičkoj novinarki i predsjednici Izvršnog odbora HTV-a Elizabeti Gojan, kao i travanjskog apela tadašnjoj Upravi HTV-a da se Hloverku Novak-Srzić zbog sumnji u sukob interesa makne s ekrana.

Zoran Šprajc se vraća u Dnevnik, Hloverka odlazi s TV ekrana

Osim Zubčića, ista priopćenja među ostalim potpisala je i Sanja Mikleušević, potpredsjednica IO HND-a na HTV-u, te nova v.d. urednica Informativnog programa, koja je u srijedu ujutro održala svoj prvi kolegij. Dosadašnja urednica Zabavnog programa Elizabeth Homsi nije čekala srijedu da se i službeno objavi kako će je naslijediti Velimir Đuretić.

Već u ponedjeljak, nakon razgovora s Deanom Šošom, pognute je glave i bez riječi ispraznila ured. Na Prisavlju se, kako doznajemo, čeka da njezin primjer počne slijediti i Damir Novinić, navodni favorit Radimira Čačića za mjesto v. d. ravnatelja HRT-a, koji je izgubio u bici s Domagojem Novokmetom. Novinić posljednjih dana nije viđen na Prisavlju, a njegova nasljednica Mirjana Rakić navodno je odbila bez njegove prisutnosti zauzeti svoj novi ured.

Što se Dramskog programa tiče, Mislava Brumeca zamijenit će Lada Džidić, koja je tu funkciju već obavljala prije nekoliko godina. Uz Đelinu smjenu najveće je iznenađenje odluka da se na mjesto šefa Sportskog programa vrati Bruno Kovačević, koji je do prošlog tjedna bio v. d. glavni urednik HTV-a. Na čelo Znanstvenog programa dolazi Marija Sirišćević, Dječji će uređivati Jelena Milošević, Dokumentarni Tomislav Mršić.

Na svojim dosadašnjim mjestima ostaju tek Mario Raguž i Vlatka Kolarević, urednik Obrazovnog i Religijskog programa, odnosno urednica Kulture. Inače, silne smjene i promjene uzdrmale su mirnu ljetnu atmosferu na Prisavlju.

- Ovo su dani za pamćenje. Aktivisti su došli na vlast, dijeli se plijen - kaže nam jedan od smijenjenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 04:00