TJEDAN U 10 PITANJA

Slavonski ponos: Grijeh je najesti se kulena kojem majstor pjeva da bude bolji

Željko Garmaz je novinar i autor knjige "Kulen - hrvatska mesna perjanica", a odgovara na 10 pitanja našeg novinara
 Maja Sajler Garmaz

1. Željko, poznamo te kao autora brojnih vinskih priča. Otkud sada nakon vinske, ova svinjska priča?

- Pitajte Dalibora Greganića i Radovana Marčića, gospodu iz udruge Chaîne des Rôttiseurs, Bailliage National de Croatie, koji su me na ovaj pothvat nagovarali pola minute. Njima se, razvidno, svidio moj koncept praćenja vinske scene kroz reportažno predstavljanje ljudi koji stoje iza vinskih etiketa pa su htjeli, možda, da isto napravim i s proizvođačima kulena. U svakom slučaju, slavonski mesni brevijar je završio ukoričen u prekrasnoj i luksuzno opremljenoj knjizi kojoj je svoj veliki obol, osim mene, koji sam odrastao u Pločama, dala dizajnerica Božidarka Brnas, podrijetlom iz Metkovića. Dakle, o

kulenu s ljubavlju – iz doline...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 12:38