VANDALIZAM

Skandalozan grafit u Splitu, novinara Slobodne nazvali četnikom: Od 1997. dobivam takve atribute

U Velebitskoj ulici osvanuo je grafit kojim je Ivica Nevešćanin, novinar Slobodne Dalmacije i urednik Zadarskog.hr, proglašen četnikom
Ivica Nevešćanin dobio je grafit u rodnom gradu
 Cropix

U Velebitskoj ulici u Splitu osvanuo je grafit kojim je Ivica Nevešćanin, novinar Slobodne Dalmacije i urednik Zadarskog.hr, proglašen četnikom.

- Od 1997. godine dobivam takve atribute. Već sam dva, tri puta bio na fasadama - kazao je Nevešćanin.

Glavni urednik Slobodne Dalmacije, Jadran Kapor je obavijestio policiju o grafitu koji je u međuvremenu uklonjen. Kaže da za sada nema reakcije, ali ju ni ne očekuje.

- Prijavljivali smo i kada se ispisao grafit "novinari crvi". Policija je došla, poslikala, ali se ništa nije riješilo - kaže Kapor uz napomenu da grafiti protiv novinara u Splitu nisu nikakva rijetkost.

Kako je Nevešćanin rođen i odrastao u Splitu, a živi u Zadru, ne može isključiti da se autor zabunio oko njegovog prebivališta.

Često je meta prijetnji, a nedavno zbog objave informacije o nerazjašnjenim okolnostima smrti pripadnika Tornada.

- Policija mi se sama javila i pitala želim li prijaviti. Rekao sam da želim, ali ništa. I ranije prijave su ostale bez rezultata - kaže Nevešćanin.

Prijetnju jednog od predsjednika Tornada na Facebooku prijavilo je Općinsko državno odvjetništvo. Pokrenuli su postupak, ali je u prvom stupnju oslobođen. Odluka je ukinuta i čeka se ponovno suđenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 00:41