PRIKUPLJANJE POTPISA

Sindikati: Nepravilnosti je bilo, ali za to je krivo nevrijeme

U sindikatima ne isključuju mogućnost da je bilo nepravilnosti tijekom prikupljanja potpisa
 Tea Cimaš/CROPIX

ZAGREB - Moguće je da je bilo manjih nepravilnosti, no za to je krivo nevrijeme koje je tijekom prikupljanja potpisa pogodilo Zagreb i ostatak zemlje. Tada su papiri sa štandova letjeli na sve strane i ne isključujem mogućnost da su ih neki naši aktivisti uzeli i prepisali već prikupljene podatke. To bi objasnilo zašto na peticiji ima više imena upisanih istim rukopisom - rekao nam je jedan sindikalac i dodao da se sigurno nije radilo o masovnoj pojavi.

Bilo je, nastavlja, i slučajeva da su sami građani, posebno oni stariji, molili aktiviste da im upišu podatke. Sve to, međutim, smatra on, ne dovodi u pitanje vjerodostojnost prikupljanja potpisa jer se nije radilo o zloupotrebama. - Kako bismo mi falsificirali potpise? Otkud nam JMBG-ovi birača - pita se sugovornik.

Iako vijest o povlačenju spornih izmjena ZOR-a ide na ruku upravo njima, sindikalci su je primili s oprezom. Najprije, kažu, žele vidjeti što će na sve reći zakonodavna vlast.

- Tek treba vidjeti što će reći Sabor - oprezno je jučer rekao Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 10:10